Data: 2003-09-25 10:11:01
Temat: Odp: Mięso mielone
Od: "Smerf" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik KasiaO <t...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bkrlhd$rg5
Makłowicz w któryms z ostatnich programów bedac w Urugwaju robił dosyć
ładnie wygladajace klopsiki (klopsiki co by mąż była zadowolony, ze nia miał
na obiad kotletów ;) )
Podam co zapamietałem:
Sos z surowych pomidórów, z dodatkiem przypraw oraz surowego chilli,
czosnku, wszystko było zaprawą do duszenia klopsików.
Klopsy z miesa wołowego z dodatkiem ryżu (ryż niegotowany). oraz przypraw.
Do miesa wrzucamy ryż przyprawiamy, chyba cebula oraz czosnek (mozna to
urozmaicic wdl uznania) formujemy kuleczki. nastepnie wrzucamy do wczesniej
przygotowanego sosu, dusimy dolewajac wody okolo 40 min. Ryz pod wplywem
gotowania napecznieje, napecznieja rowniez klopsy.
Calosc wygladala bardzo smakowicie
Pozdrawiam
Smerf
|