Data: 2000-04-12 09:46:04
Temat: Odp: Nalesniki inaczej (moze bylo - wtedy sorry)
Od: "Janusz Danak" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Leszek(Lechu) Marmon <l...@N...ZNOSZE.SPAMU.ii.uj.edu.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:38f3b50e.8
4...@n...cyf-kr.edu.pl...
> Witam.
>
> Wlasnie ostatnio cos mnie naszlo i zamiast pracowac robie sobie dobrze
> eksperymetujac w kuchni.
>
> Dzis zrobilem nalisniki ale z maki krupczatki oraz dodalem do ciasta
> dodatkowo pieprz i galke.
W ostatni piatek tez eksperymentowalem z "nalesnikami" - wieksza czesc maki
kukurydzianej troche pszennej, ciasto zrobione na ostro, dodatkowo do ciasta
bardzo drobno posiekane i podsmazone pieczarki z cebulka, jako farsz szpinak
i wszystko zapieczone w zaroodpornym naczyniu kilka chwil, a pod koniec
posypane delikatnie parmezanem. BARDZO orginalny smak i oczywiscie pyszne
:-)))
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
|