Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.man.poznan.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Magda" <m...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Piegus
Date: Sun, 12 Mar 2000 09:34:41 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 26
Message-ID: <8afkli$hhi$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <01bf8a94$8e7e54a0$3502000a@inzania.szpital.zamosc.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: b76.barbara.ds.polsl.gliwice.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24644
Ukryj nagłówki
cześć :)
jestem lajkonikiem w pieczeniu dlatego chciałam sie zapytac
w jakiej temperaturze piecze sie to ciasto.
Z góry dziekuje za odpowiedź.
pozdrowionka
Magda
Użytkownik AniaS <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:01bf8a94$8e7e54a0$3...@i...szpital.z
amosc.tpnet.pl...
> To może (po zachwytach nad "dziadem") następny szybki i smaczny przepis z
> mojej kolekcji:
> Piegus
> 1 szkl. maku
> 1 szkl. cukru
> 1 margaryna
> 1 szkl. mąki
> 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 5 białek
> Mak sparzyć na sicie i poczekać, aż ostygnie. Następnie utrzeć mikserem
> cukier, rozpuszczoną margarynę i mak. Wymieszać z mąką, proszkiem,
> bakaliami (rodzynki, ew. orzechy, skórka pomarańczowa), na końcu dodać
> ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min.
> Życzę wszystkim smacznego przed weekendem.
>
|