Data: 2000-07-11 08:39:44
Temat: Odp: Ryż na mleku - jak?
Od: "Renata Wrzosek" <r...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja ostatnio o poranku funduję sobie coś takiego: gotuję szklankę mleka,
wsypuję do tego małą garść rodzynek królewskich i dużą garść płatków
owsianych lub pszennych - gotuję bez przykrycia na minimalnym ogniu aż
płatki się rozgotują, mleko wyparuje a całość zgęstnieje (ok. 10 minut). Na
koniec łyżeczka cukru. PYYYCHA!!! a w dodatku bardzo zdrowe.
Ponawiam prośbę o przepis na chłodnik z botwinki.
Renata
Użytkownik Jarek Gala <x...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8keiqa$f6v$...@a...webcorp.com.pl...
> Cześć,
>
> No właśnie ostatnio jakoś trzeba mi na śniadanie takich "bebłów". Na razie
> sprawę załatwia Zott - Belriso ale płacić po 1,5PLN za takie maleństwo.
Sam
> bym sobie ugotował - tylko jak?
>
> Rozumiem, że trzeba mi:
> -ryżu,
> -mleka,
> -czegoś na osłodę (z tym to już sam uradzę).
>
> Pytanie: jakie proporcje i technologia? Jak to zagęścić i "rozbebłać"
(może
> budyniu dodać?)?
>
> Dzięki,
> MałoSłodki Jarek
>
>
>
>
> --
> 25MB e-mail, 10MB WWW, PHP, Perl, SSI - WEB Pack - http://rubikon.pl
|