Data: 2000-08-10 08:12:25
Temat: Odp: Sory ale : kuchenka mikro
Od: "Gandalf" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Evajp <e...@a...comnospam> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...aol.com
...
> > grill, pieczenie, crisp itd. ) - póki co myśli o Whirpoolu, możecie coś
> >doradzić ??? - jeśli to możliwe to z podaniem modelu.
> >
>
> opcje opcjami, i tak skonczy na odgrzewaniu wczorajszego obiadu.
>
a nieprawda :P
sam ma Whirpoola (Talenta) w wyzszej wersji z grillem, crispem i
termoobiegiem i korzystam z tych opcji bardzo czesto - kuchenka zastepuje mi
z powodzeniem piekarnik - swiadomy wybor ze wzgledu na niewielkie gabaryty
kuchni.
Szczegolnie termoobieg i crisp wydaja sie godne polecenia (np steki lososia
z crispa pieczone w masle i przyrumienione grillem wychodza po prostu
fantastyczne - IMHO lepsze niz z klasycznego grilla i przy zerowym wysilku).
Termoobieg pozwala osiagnac temperature do 225C - no coz jest to jakies
ograniczenie, ale w sumie nie bardzo powazne. Oczywiscie prawda jest taka,
ze kurczaka z rozna czy tez innych potraw o wiekszych gabarytach (np indyk)
sie w tym nie upiecze (za mala komora).
Pozdrowienia
Gandalf
P.S. Jesli jednak kolega ma duza kuchnie, to chyba lepiej zainwestowac w
porzadny, samodzielny piekarnik (z bajerami) zabudowany na wyzszym poziomie
(coby sie nie schylac), a kuchenke kupic glownie do rozmrazania i
podgrzewania - chociaz crisp by nie zaszkodzil ;)
|