« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-31 19:16:21
Temat: Re: SwiniobicieZnajomy pracowal w masarni. Mase do kielbasy chcial wymieszac tradycyjnie,
recznie. Na szczescie ktos byl w poblizu i zdolal go od tego odwiesc.
Inaczej facetowi spaliloby reke. A co do dodatkow, to maja cos takiego, ze 1
kg tego swinstwa wchlania 10 kg wody. I wtedy dopiero produkcja sie oplaca.
A tak poza tym, jesli kiedys dobra szynka byla robiona 2 tygodnie, a dzis
ok.3 godzin...
-----Wiadomość oryginalna-----
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Do: p...@n...pl <p...@n...pl>
Data: 31 stycznia 2000 15:38
Temat: Swiniobicie
>Smak - rewelacyjny. Juz prawie zapomnialem, jak smakuje
>schab ze swini chodowanej w naturalny sposob, boczek
>wedzony w dymie, prawdziwy salceson.
>Dlaczego takich rzeczy nie mozna kupic w sklepie?
>
>BK
>
>
--
Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-01 09:32:36
Temat: Odp: Swiniobicie
U?ytkownik Dorinda <D...@p...onet.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisa3:9...@g...newsgate.pl...
> Znajomy pracowal w masarni. Mase do kielbasy chcial wymieszac tradycyjnie,
> recznie. Na szczescie ktos byl w poblizu i zdolal go od tego odwiesc.
> Inaczej facetowi spaliloby reke.
No troszke przesadzacie, oczywiscie dodaje sie polepszaczy, szczegolnie duzo
roznych z soi, troszke chemii ale nie jest az tak zle. A z 0,7 kg miesnia
szynki wychodzi tylko 1kg gotowanej :)))
Krzysztof (nie produkuje, ale czytam prase fachowa!)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |