Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!news.me
max.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: D...@p...onet.pl (Dorinda)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Swiniobicie
Date: 31 Jan 2000 20:16:21 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 24
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <9...@g...newsgate.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22049
Ukryj nagłówki
Znajomy pracowal w masarni. Mase do kielbasy chcial wymieszac tradycyjnie,
recznie. Na szczescie ktos byl w poblizu i zdolal go od tego odwiesc.
Inaczej facetowi spaliloby reke. A co do dodatkow, to maja cos takiego, ze 1
kg tego swinstwa wchlania 10 kg wody. I wtedy dopiero produkcja sie oplaca.
A tak poza tym, jesli kiedys dobra szynka byla robiona 2 tygodnie, a dzis
ok.3 godzin...
-----Wiadomość oryginalna-----
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Do: p...@n...pl <p...@n...pl>
Data: 31 stycznia 2000 15:38
Temat: Swiniobicie
>Smak - rewelacyjny. Juz prawie zapomnialem, jak smakuje
>schab ze swini chodowanej w naturalny sposob, boczek
>wedzony w dymie, prawdziwy salceson.
>Dlaczego takich rzeczy nie mozna kupic w sklepie?
>
>BK
>
>
--
Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
|