Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrupiące schabowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

chrupiące schabowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-17 11:30:38

Temat: chrupiące schabowe
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)

Ela


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-17 11:30:58

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Ela napisał(a) w wiadomości: ...
>Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
>
> Ela


Nie dodajesz mleka do panierki (do jajka konkretnie) Ja tak mialam. Trzeba -
obstaje przy tym - tradycyjnie: osobno w mace, osobno w jajku+mleku, osobno
w bulce. Wtedy powinno wyjsc jak trza.

Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)

http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:27:05

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26cks$gmc$1@news.onet.pl...
> Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
>

A schabowe to maja być chrupiące?
Mają mieć grubą miękką panierkę i owszem taką dosmażoną, ale żeby była
chrupiąca jak chipsy to nie powiem...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:33:14

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: k...@l...com.pl (Gusiak) szukaj wiadomości tego autora

Margolka Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał(a):
>Nie dodajesz mleka do panierki (do jajka konkretnie) Ja tak mialam. Trzeba -
>obstaje przy tym - tradycyjnie: osobno w mace, osobno w jajku+mleku, osobno
>w bulce. Wtedy powinno wyjsc jak trza.

A ile tego mleka na 1 jajko?

--
Pa pa!
Agnieszka <a...@l...com.pl>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:33:30

Temat: Odp: chrupiące schabowe
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a26cks$gmc$1@news.onet.pl...
> > Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
> >
>
> A schabowe to maja być chrupiące?
> Mają mieć grubą miękką panierkę i owszem taką dosmażoną, ale żeby była
> chrupiąca jak chipsy to nie powiem...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl

Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
chrupiąca.
Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))

Ela


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:38:02

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gan$mia$1@news.onet.pl...
> Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
> chrupiąca.
> Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))

A solisz schabowe?
Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
niechrupiąca, to ciapowata.
Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:43:34

Temat: Odp: chrupiące schabowe
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A solisz schabowe?
> Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> niechrupiąca, to ciapowata.
> Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Solę.
Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko w
którym panieruję kotlety?

Ela


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 12:52:17

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gtj$nj6$1@news.onet.pl...
> > A solisz schabowe?
> > Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> > niechrupiąca, to ciapowata.
> > Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> > --
> > Joanna
> > http://jduszczynska.republika.pl
> >
> Solę.
> Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko w
> którym panieruję kotlety?

Ja nie solę wcale... Wczuwam się w naturalny smak...;-)

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 13:00:34

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Marek Lang" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:a26hcs$ofg$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a26gtj$nj6$1@news.onet.pl...
> > > A solisz schabowe?
> > > Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> > > niechrupiąca, to ciapowata.
> > > Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> > > --
> > > Joanna
> > > http://jduszczynska.republika.pl
> > >
> > Solę.
> > Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko
w
> > którym panieruję kotlety?
>
> Ja nie solę wcale... Wczuwam się w naturalny smak...;-)

Witam,

Sole mieso przed rozbiciem. Po rozbiciu obtaczam - najpierw w mace, potem w
jajku potem w bulce. Smaze w wysokiej temperaturze (krotko). Wychodza
chrupiace.

Pozdrawiam,

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-17 13:14:59

Temat: Re: chrupiące schabowe
Od: "Jader" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gan$mia$1@news.onet.pl...
> Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
> chrupiąca.
> Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))

A ja nie lubie chrupiacych.

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam
średniowiecze i jedzenie ciąg dalszy
co z soji
Ciecierzyca &co
Niedzielny obiad

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »