« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-17 11:30:38
Temat: chrupiące schaboweCo ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-17 11:30:58
Temat: Re: chrupiące schabowe
Ela napisał(a) w wiadomości: ...
>Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
>
> Ela
Nie dodajesz mleka do panierki (do jajka konkretnie) Ja tak mialam. Trzeba -
obstaje przy tym - tradycyjnie: osobno w mace, osobno w jajku+mleku, osobno
w bulce. Wtedy powinno wyjsc jak trza.
Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:27:05
Temat: Re: chrupiące schabowe
Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26cks$gmc$1@news.onet.pl...
> Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
>
A schabowe to maja być chrupiące?
Mają mieć grubą miękką panierkę i owszem taką dosmażoną, ale żeby była
chrupiąca jak chipsy to nie powiem...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:33:14
Temat: Re: chrupiące schaboweMargolka Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał(a):
>Nie dodajesz mleka do panierki (do jajka konkretnie) Ja tak mialam. Trzeba -
>obstaje przy tym - tradycyjnie: osobno w mace, osobno w jajku+mleku, osobno
>w bulce. Wtedy powinno wyjsc jak trza.
A ile tego mleka na 1 jajko?
--
Pa pa!
Agnieszka <a...@l...com.pl>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:33:30
Temat: Odp: chrupiące schabowe> Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a26cks$gmc$1@news.onet.pl...
> > Co ja źle robię, że moje schabowe nie są chrupiące.:)
> >
>
> A schabowe to maja być chrupiące?
> Mają mieć grubą miękką panierkę i owszem taką dosmażoną, ale żeby była
> chrupiąca jak chipsy to nie powiem...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
chrupiąca.
Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:38:02
Temat: Re: chrupiące schabowe
Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gan$mia$1@news.onet.pl...
> Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
> chrupiąca.
> Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))
A solisz schabowe?
Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
niechrupiąca, to ciapowata.
Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:43:34
Temat: Odp: chrupiące schabowe> A solisz schabowe?
> Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> niechrupiąca, to ciapowata.
> Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Solę.
Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko w
którym panieruję kotlety?
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 12:52:17
Temat: Re: chrupiące schabowe
Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gtj$nj6$1@news.onet.pl...
> > A solisz schabowe?
> > Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> > niechrupiąca, to ciapowata.
> > Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> > --
> > Joanna
> > http://jduszczynska.republika.pl
> >
> Solę.
> Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko w
> którym panieruję kotlety?
Ja nie solę wcale... Wczuwam się w naturalny smak...;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 13:00:34
Temat: Re: chrupiące schabowe
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:a26hcs$ofg$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a26gtj$nj6$1@news.onet.pl...
> > > A solisz schabowe?
> > > Jak się posoli to mięso puszcza sok i panierka jest nie dość, że
> > > niechrupiąca, to ciapowata.
> > > Niesolenie zachowuje wilgoć w mięsie, i chrupkość panierki...
> > > --
> > > Joanna
> > > http://jduszczynska.republika.pl
> > >
> > Solę.
> > Wybacz moje głupie pytanie. Mam posolić kotlety po upieczeniu, czy jajko
w
> > którym panieruję kotlety?
>
> Ja nie solę wcale... Wczuwam się w naturalny smak...;-)
Witam,
Sole mieso przed rozbiciem. Po rozbiciu obtaczam - najpierw w mace, potem w
jajku potem w bulce. Smaze w wysokiej temperaturze (krotko). Wychodza
chrupiace.
Pozdrawiam,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 13:14:59
Temat: Re: chrupiące schaboweUżytkownik "Ela" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a26gan$mia$1@news.onet.pl...
> Powinno być: Co ja źle robię, że panierka w moich schabowych nie jest
> chrupiąca.
> Co ja zrobię, że takie schabowe właśnie lubię. :)))
A ja nie lubie chrupiacych.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |