Data: 2001-09-08 14:57:40
Temat: Odp: ciekawe odkrycie choc nie nowe
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik cezary gmyz <c...@z...media.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:B7BFFDA9.33B6%c...@z...media.pl...
> in article 9nda6v$46i$...@n...onet.pl, Katarzyna T. Nowak at
k...@p...wp.pl
> wrote on 9/8/01 4:32 PM:
> Ja uwielbiam ale nie pod przymusem. Tzn. nie znosze stalych por posilkow,
co
> przy moim zawdzie jest zreszta niewykonalne. Uwielbiam natomiast przyjsc
do
> domu kompletnie zmeczony i wlozyc fartuszek. Najbardziej uwielbiam
odkrywac
> nowe smaki czy ich kombinacje. Zdarza sie najczesciej, ze przeczytam
przepis
> go modyfikuje. Ale radosc sprawia mi tez robienie rzeczy prostych i
znanych:
> typu rosol czy pomidorowa lub schabowe ale zawsze cos przy okazji probuje
> wykombinowac nowego. I tak na przyklad wzorem Wlochow pomidory obsmazam na
> oliwie zanin je dodam do zupy. Zmina drobna a w smaku odczuwalna..
Tak, to podobni ejak ja. Stale pory odpadaja bo mam tzw wolny zawod, czasem
wrecz robie cos od razu na dwa dni i spokoj. Ale najb lubie cos modyfikowac
i gotowac rzeczy, ktorych jeszcze nie robilam. To rzeczywisxcie odpreza. Ale
mycie garow juz mniej odpreza:-) A pomidorowa robie nietypowa (zreszta z
przepisu z netu) bo daje cale kawalki pomidorow, cebuli, papryki, zielenina
i potem lacze to ze smietana. Nie miksuje!!! Zreszta ja chyba nie umiem
miksowac, wszystko mi po scianach lata:-)
|