Data: 2001-08-27 20:42:34
Temat: Odp: fondue było Co zrobic z 1kg wolowiny?
Od: Maja Krężel <o...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alex P. J. [SCORPIO ADS] napisal
: Pytanie do osób, które fondue mają już, excuse moi, obcykane:
: czy trzeba zwracać uwagę na coś szczególnego kupując owo
: urządzonko do fondue, czy można pierwsze lepsze z półki w
: hipermarkecie do wózka zrzucić?
Ja i kilkoro moich znajomych używamy urządzonka do fondue rodem z IKEA (taki
czarny zestaw na 6 osób, w tym talerzyki z przegródkami na sosy, widelczyki,
palnik no i garnek ofkors). Nigdy nie robiłam fondue z sera (zraziłam się po
tym, jak skosztowałam u teściów ;~), lecz właśnie zawsze tylko z mięsa (drób,
polędwica wołowa lub wieprzowa) i jestem z tego gara zadowolona. A kosztowało to
kilka lat temu jakieś 120 zł.
BTW - jeśli ktoś jest zainteresowany, to znam kilka pyszniastych sosików do
fondue z mięs.
--
Pozdrawiam
Maja
|