Data: 2002-02-10 15:01:47
Temat: Odp: jak odgrzac makaron?
Od: "szamanka" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witam
nie znacie mnie jeszcze, ale ja Was już trochę znam bo podczytuje sobie
często grupę... czasem wyprobuje jakiś przepis albo stworzę własną
wariacje... Bardzo mi się tu podoba i jeśli nie macie nic przeciwo, zostanę
Piszę, bo przypomniało mi się co w moim domu mama robiła z "wczorajszym"
makaronem. Otóż smażyło się słoninkę pokrojoną w drobną kosteczkę na skwarki
i na tym tłuszczyku odsmażało makaron. Na koniec dodawało się pokruszonego
twarogu. Probowałam zrobić coś takiego w akademickich warunkach ( mieszkam
jeszcze w akademiku) i mimo, że makaron nie taki domowy mamusiny ale z
torebki i twaróg ze sklepu a nie z mleka od naszej krowy no i ze słoninki
zrezygnowałam na rzecz smalcu ze skwareczkami (wyrób mojej mamy)...jednak
smak udało mi się podrobić... Niezapomniany smak z dzieciństwa...
Zastanawiam się, czy ktoś jeszcze przyrządzał makaron w ten sposób..?
pozdrawiam
Ania szamanka
|