Data: 2002-01-18 01:14:40
Temat: Odp: pomidory i Pomidory
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<ciach!>
> Ja w sezonie pomidorowym robie tak - pomidory myje i w calosci
przepuszczam
> przez maszynke do mielenia. Potem przekladam porcje do mocnych workow
> (takich do mrożenia) i siup do zamrazarki.
> Teraz jak chce zrobić np. sos pomidorowy to taka porcje wkladam do gara,
> odparowuje wode do odpowiedniej gestosci, oczywiscie doprawiam i gotowe.
Ja poszłam na zupełna łatwiznę :) Kupiłam pomidory tzw. bycze serca
(jajowate) i malinowe (takie lekko różowe), umyłam, wsadziłam do torebki,
żeby mi się razem wszystkie sziedziały i siup do zamrażary... Teraz sobie
wyciągam i dodaję do różniastych pomidorowych potraw :) I nawet nie trzeba
ich parzyć - skórka sama pięknie odchodzi :)) Z wierzchu sa ciapiaste, ale
pokrojone w plasterki akurat nadaja się do obłożenia wierzchu pizzy :))
Anka - leniwiec :)
|