Data: 2004-02-12 17:44:11
Temat: Odp: pomocy-parówki w cieście
Od: "Gosia_KIKI" <g...@N...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik julita <j...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:c0g92n$c45$...@a...icm.edu.pl...
| Witam serdecznie. Dziś w końcu udało mi się wejść na grupę, przez dwa
| tygodnie nie mogłam ściągnąć żadnej wiadomości.
| Mam ogromną prośbę, jak w temacie, ktoś kiedyś , nie tak dawno podawał
| (przypominał) przepis na to ciasto z serka białego, nie zapisałam, licząc
| później na google, a tu pech nie mogę ich odnaleźć pod żadną nazwą. Moje
| dziecko suszy mi głowę, a ja się ciągle tłumaczę, że nie mam przepisu,
| bardzo proszę o pomoc. Parówki są w lodówce i czekają
| Pozdrowienia Julita
|
Oto ten przepis:
200 g twarozku homogenizowanego (naturalnego)
6 lyzek mleka
6 lyzek oleju
1 lyzeczka soli
300 g maki
1 proszek do pieczenia
Z powyzszych skladnikow zagniesc ciasto, dokladnie wyrobic i rozwalkowac
cieniutko jak na pierogi. Pokroic na prostokaty w zaleznosci od wielkosci
parowek. Najlepsze sa male (krotkie) parowki, ja stosuje zazwyczaj Pyszne z
Morlin. Zawijac parowki w ciasto i piec w piekarniku na zloty kolor (ok. 220
stopni).
Mozna parowki owinac plastrem sera, co znacznie podwyzszy walory smakowe,
jednakze ser lubi wyplywac. Mozna tez na parowki polozyc po plasterku sera.
Podawac z keczupem lub majonezem lub musztarda, jak kto lubi!
Pozdrawiam,
--
***Gosia_KIKI***
|