Data: 2000-03-17 11:31:55
Temat: Odp: rosol
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Gandalf <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8at2ao$8ro$...@s...man.poznan.pl...
>
> Użytkownik technikum <z...@a...ids.bielsko.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> > Czy ktos mi moze napisac ile nalezy dodac soli do rosolu z kury ?
> >
> pol kilo
>
> Gandalf (R)
>
>
Dlaczego tak malo, w mysl starej zasad ,nalezy sol dodawac tak dlugo az w
gotujacym rosole przestanie sie rozpuszczac, dzieki temu po ostudzeniu
wszystkie skladniki sa pokryte wspanialymi, wielkimi krysztalami, a sama
potrawa potrafi tygodnimi stac w cieplym miejscu bez narazenia na zepsucie
|