Data: 2003-04-07 13:54:57
Temat: Odp: warząca się śmietana w zupie
Od: "brzoskwinia" <M...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik AJA <n...@w...iie.pz.zgora.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b6rs3g$fnt$...@i...gazeta.pl...
> > co robicie, żeby się nie zwarzyła?
Jesli zaprawiam tez zupe maka, lekarstwo jest takie:
make mieszam z nieduza iloscia wody i do tego dodaje smietane, dokladnie
mieszam i haruje ciepla zupa (najpierw wlewm lyzke i mieszam, potem ze 3
lyzki - mieszam i tak stopniowo coraz wiecej zupy mozna dolac). Jak calosc
jest dobrze wymieszana i juz cieplawa od goracej zupy, wlewam wszystko
jednym szybki ruchem do garnka (a nie powoli jak mnie uczono) i energicznie
mieszam.
Jesli do zupy nie dodaje maki - zasada jest ta sama: hartowanie i szybkie
wlanie do gara.
Przy tej technice jeszcze mi sie nie zwazyla.
Pozdrawiam.
Monika
|