Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PAELLA

Grupy

Szukaj w grupach

 

PAELLA

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-01-06 12:02:28

Temat: PAELLA
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Paellera 60cm.
Naczynia pomocnicze - wok i miski na surowce.

Dwa korpusy rosołowe
Włoszczyzna
Przyprawy jak do rosołu

Ugotować rosół, aż będzie można oddzielić mięso od kości, przecedzić -
korpousy wyjąć na miskę, ostudzić, warzywka oddzielić od przypraw zmiksować
blenderem.

Na paellę - trzy papryki słodkie, jedna ostra, trzy pomidory, sześć
średniej wielkości cebul. Kawałek sloniny pokroić usmażyć na złoto, wrzucić
pokrojoną cebulę, poddusić do złotego koloru, przełozyć na paellerę, kolejno
robić to samo z grupami warzyw, fasolką, cukinią z zamrażarki, resztą
kapusty (środek z robienia gołąbków) pokrojonej w kostkę, seler w paski,
marchew, paprykę i pomidory. Na końcu wrzucamy mięso z korpusów pokrojone w
paski, ryż (ugotowany wcześniej) i przyprawy. Podlewamy bulionem, zadajemy
przyprawy i dusimy jeszcze - do gotowości.

Pychotka!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-01-06 12:04:26

Temat: Re: PAELLA
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...

Prócz w/w jeszcze dwie torebki warzywek na patelnię.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-01-07 09:13:37

Temat: Re: PAELLA
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...

Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".

Muszę częściej gotować.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-01-08 18:27:48

Temat: Re: PAELLA
Od: "andro" <k...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
> "Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".
>
> Muszę częściej gotować.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
wiesz ktorym erudyto.)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-01-08 18:37:24

Temat: Re: PAELLA
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"andro" <k...@o...eu> wrote in message
news:4d28aca8$0$2439$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
>> "Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
>> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".
>>
>> Muszę częściej gotować.
> ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
> Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
> Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
> wiesz ktorym erudyto.)

Jak zwykle - androny.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-01-08 18:46:27

Temat: Re: PAELLA
Od: "Waldemar Maria Pawlak" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4d28aee7$0$2444$65785112@news.neostrada.pl...

> Jak zwykle - androny.

Tak, androny to ci się w mózgu ugotowały.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zdrowe obiady
Herbata angielska
Kaczka z jabłkami.
Dzieci jedzą śmieci.
Masła i smalcu daj nam dzisiaj...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »