« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-01-06 12:02:28
Temat: PAELLAPaellera 60cm.
Naczynia pomocnicze - wok i miski na surowce.
Dwa korpusy rosołowe
Włoszczyzna
Przyprawy jak do rosołu
Ugotować rosół, aż będzie można oddzielić mięso od kości, przecedzić -
korpousy wyjąć na miskę, ostudzić, warzywka oddzielić od przypraw zmiksować
blenderem.
Na paellę - trzy papryki słodkie, jedna ostra, trzy pomidory, sześć
średniej wielkości cebul. Kawałek sloniny pokroić usmażyć na złoto, wrzucić
pokrojoną cebulę, poddusić do złotego koloru, przełozyć na paellerę, kolejno
robić to samo z grupami warzyw, fasolką, cukinią z zamrażarki, resztą
kapusty (środek z robienia gołąbków) pokrojonej w kostkę, seler w paski,
marchew, paprykę i pomidory. Na końcu wrzucamy mięso z korpusów pokrojone w
paski, ryż (ugotowany wcześniej) i przyprawy. Podlewamy bulionem, zadajemy
przyprawy i dusimy jeszcze - do gotowości.
Pychotka!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-01-06 12:04:26
Temat: Re: PAELLA
"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
Prócz w/w jeszcze dwie torebki warzywek na patelnię.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-01-07 09:13:37
Temat: Re: PAELLA"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".
Muszę częściej gotować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-01-08 18:27:48
Temat: Re: PAELLA
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
> "Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".
>
> Muszę częściej gotować.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
wiesz ktorym erudyto.)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-01-08 18:37:24
Temat: Re: PAELLA
"andro" <k...@o...eu> wrote in message
news:4d28aca8$0$2439$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
>> "Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
>> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa "dojrzewająca".
>>
>> Muszę częściej gotować.
> ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
> Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
> Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
> wiesz ktorym erudyto.)
Jak zwykle - androny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-01-08 18:46:27
Temat: Re: PAELLAUżytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4d28aee7$0$2444$65785112@news.neostrada.pl...
> Jak zwykle - androny.
Tak, androny to ci się w mózgu ugotowały.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |