Data: 2004-08-28 07:10:51
Temat: PRZEPIS
Od: "Kasia C" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
duży kalafior, 4 duże marchewki, łyżka ziaren gorczycy, 2 ząbki czosnku,
ziarna pieprzu i ziela ang, 2 łyżki soli, łyżeczka kwasku cytr, łyżka cukru
Kalafior oczyścić, opłukać, osączyć, podzielić na różyczki
Marchewki umyć, obrać, pokroić wzdłuż na cienkie plasterki
Warzywa wrzucić na lekko osolony wrzątek, obgotować, osączyć, ułożyć w
przygotowanych słoikach /kalafiorka owijać paskiem marchewki/
Zagotować 3/4 l wody z solą, cukrem i kwaskiem cytr
gorącą marynatą zalać warzywa i do każdego słoika dodać po 3-4 ziarnka
pieprzu i ziela
Pasteryzować 25 min
Na obrazku wyglądają bardzo apetycznie ale tych wykałaczek nie moge sie
dopatrzyc.. bez nich mi sie rozpadaja
Smacznego ;)
|