« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-08-23 16:48:08
Temat: Pasternak - wejście Smoka.Właśnie zaczęłam zbiory:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/feef0b5fa17eca73
No i co by tu teraz wybrać... :
http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/pasternak
PS. W październiku będzie brukiew :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-08-23 21:37:24
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.Dnia Tue, 23 Aug 2016 16:48:08 +0200, Ikselka napisał(a):
> Właśnie zaczęłam zbiory:
> http://www.fotosik.pl/zdjecie/feef0b5fa17eca73
> No i co by tu teraz wybrać... :
Gorąca kolacja: kurczak duszony z cebulą i pasternak duszony. Pasternak
zalałam wodą, dodałam masło, posoliłam, dodałam szczyptę cukru
(koniecznie!), dusiłam do odparowania wody. Pyszny!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2016-08-23 22:28:26
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.Dnia Tue, 23 Aug 2016 21:37:24 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Tue, 23 Aug 2016 16:48:08 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Właśnie zaczęłam zbiory:
>> http://www.fotosik.pl/zdjecie/feef0b5fa17eca73
>> No i co by tu teraz wybrać... :
>
> Gorąca kolacja: kurczak duszony z cebulą i pasternak duszony. Pasternak
> zalałam wodą, dodałam masło, posoliłam, dodałam szczyptę cukru
> (koniecznie!), dusiłam do odparowania wody. Pyszny!
Niestety, niewiele mniej kaloryczny niż ziemniaki, ale za to ma inne
proporcje składników BWT (Białko/Tłuszcz/Węglowodany): dużo więcej białka
niż ziemniak, a dwa razy mniej węglowodanów od niego. Czyli w sumie jak
najbardziej dietetyczny, bo w ew. odchudzaniu bardzo ważne są te proporcje.
Tyle że wtedy masełko odpada 3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2016-08-24 22:37:16
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.W dniu 2016-08-23 o 22:28, Ikselka pisze:
> Niestety, niewiele mniej kaloryczny niż ziemniaki, ale za to ma inne
> proporcje składników BWT (Białko/Tłuszcz/Węglowodany): dużo więcej białka
> niż ziemniak, a dwa razy mniej węglowodanów od niego. Czyli w sumie jak
> najbardziej dietetyczny, bo w ew. odchudzaniu bardzo ważne są te proporcje.
> Tyle że wtedy masełko odpada 3-)
No wiesz?
Masełko to na I miejscu jest cudem smaku i nie tuczy. Margarynę jak ktoś
je to się tuczy.
Dużo masła powinny jeść osoby, które maja suchą skórę.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2016-08-24 23:18:58
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.
Użytkownik "Animka" <a...@t...wp.pl> napisał w wiadomości
news:57be05a8$0$641$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2016-08-23 o 22:28, Ikselka pisze:
>> Niestety, niewiele mniej kaloryczny niż ziemniaki, ale za to ma inne
>> proporcje składników BWT (Białko/Tłuszcz/Węglowodany): dużo więcej białka
>> niż ziemniak, a dwa razy mniej węglowodanów od niego. Czyli w sumie jak
>> najbardziej dietetyczny, bo w ew. odchudzaniu bardzo ważne są te
>> proporcje.
>> Tyle że wtedy masełko odpada 3-)
> No wiesz?
> Masełko to na I miejscu jest cudem smaku i nie tuczy. Margarynę jak ktoś
> je to się tuczy.
> Dużo masła powinny jeść osoby, które maja suchą skórę.
>
> --
> animka
Masełko w połączeniu z węglowodanami niestety tuczy, jak kazdy tłuszcz w tej
kombinacji:)
Margaryna nie nadaje sie w ogole do spozycia - nawet USA zmadrzaly i FDA
wycofuje tluszcze utwardzone ze sprzedazy.
@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2016-08-24 23:23:04
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f3y9hctu2owe.1vt2gi1v3w6jd.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 23 Aug 2016 16:48:08 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Właśnie zaczęłam zbiory:
>> http://www.fotosik.pl/zdjecie/feef0b5fa17eca73
>> No i co by tu teraz wybrać... :
>
> Gorąca kolacja: kurczak duszony z cebulą i pasternak duszony. Pasternak
> zalałam wodą, dodałam masło, posoliłam, dodałam szczyptę cukru
> (koniecznie!), dusiłam do odparowania wody. Pyszny!
Zdarza mi sie w chwilach "kryzysu" czasowego kupic mrozonke chinska - w
skladzie o dziwo jest pasternak.
Cos mi przeszkadzalo "smakowo" w tej mrozonce, najprawdopodobniej pasternak
(jedyny smak, ktorego nie znam z tej mieszanki).
Napisz prosze do czego mozna porownac smak pasternaku, bo moze niepotrzebnie
go obwiniam za spitolenie skladu mrozonki.
@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2016-08-24 23:34:26
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.Dnia Wed, 24 Aug 2016 22:37:16 +0200, Animka napisał(a):
> W dniu 2016-08-23 o 22:28, Ikselka pisze:
>> Niestety, niewiele mniej kaloryczny niż ziemniaki, ale za to ma inne
>> proporcje składników BWT (Białko/Tłuszcz/Węglowodany): dużo więcej białka
>> niż ziemniak, a dwa razy mniej węglowodanów od niego. Czyli w sumie jak
>> najbardziej dietetyczny, bo w ew. odchudzaniu bardzo ważne są te proporcje.
>> Tyle że wtedy masełko odpada 3-)
> No wiesz?
> Masełko to na I miejscu jest cudem smaku i nie tuczy.
OWSZEM! - kiedy się je wmasowuję w skórę, a nie zjada :-DDD
> Margarynę jak ktoś
> je to się tuczy.
Się truje raczej.
> Dużo masła powinny jeść osoby, które maja suchą skórę.
Smarować, smarować ;-P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2016-08-24 23:52:05
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.Dnia Wed, 24 Aug 2016 23:18:58 +0200, samya napisał(a):
> Margaryna nie nadaje sie w ogole do spozycia - nawet USA zmadrzaly i FDA
> wycofuje tluszcze utwardzone ze sprzedazy.
No popatrz, niektórym wystarczyło trochę pomyśleć, aby tego świństwa nie
żreć - a tyle lat ludzi tym karmiono i jeszcze reklamowano zdrowotność...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2016-08-24 23:56:24
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.Dnia Wed, 24 Aug 2016 23:23:04 +0200, samya napisał(a):
> Cos mi przeszkadzalo "smakowo" w tej mrozonce, najprawdopodobniej pasternak
> (jedyny smak, ktorego nie znam z tej mieszanki).
> Napisz prosze do czego mozna porownac smak pasternaku, bo moze niepotrzebnie
> go obwiniam za spitolenie skladu mrozonki.
Czasem jak zjesz marchewkę surową z taką zieloną piętką, to ta piętka ma
taki trochę pietruszkowy i o wiele ostrzejszy smak - mniej więcej tak
smakuje pasternak. Bardzo ciekawy. Natomiast pasternak ugotowany w
niekwaśnej w zupie (rosół, krupnik) jest słodziutki i bez tego wyostrzenia,
jest jak masełko, wię też mi bardzo smakuje i obiecuję sobie, ze będę go
dużo wrzucać do takich zup i potem wyjadac :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2016-08-25 00:00:24
Temat: Re: Pasternak - wejście Smoka.
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:164vthegwy7z0$.ffvn9d0uggoj$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 24 Aug 2016 23:18:58 +0200, samya napisał(a):
>
>> Margaryna nie nadaje sie w ogole do spozycia - nawet USA zmadrzaly i FDA
>> wycofuje tluszcze utwardzone ze sprzedazy.
>
> No popatrz, niektórym wystarczyło trochę pomyśleć, aby tego świństwa nie
> żreć - a tyle lat ludzi tym karmiono i jeszcze reklamowano zdrowotność...
ja tam nie zarlam, ale nie potepiam, bo propaganda ma moc...
nie kazdy jest w stanie sie oprzec reklamie.
@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |