« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-01-24 11:09:16
Temat: Patelnia ceramicznaWitam
Jestem na kupnie patelni ceramicznej i widzę, że są dwa rodzaje takich
patelni. Jedne to są zwykłe o gładkim dnie oraz są patelnie z dnem o
strukturze plastra miodu. Czy ten drugi rodzaj patelni ma jakieś swoje
plusy bądź minusy względem zwykłego, gładkiego dna?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-01-29 12:07:16
Temat: Re: Patelnia ceramicznaW dniu 24.01.2013 o 12:09 SERG <m...@p...fm> pisze:
> Witam
>
> Jestem na kupnie patelni ceramicznej i widzę, że są dwa rodzaje takich
> patelni. Jedne to są zwykłe o gładkim dnie oraz są patelnie z dnem o
> strukturze plastra miodu. Czy ten drugi rodzaj patelni ma jakieś swoje
> plusy bądź minusy względem zwykłego, gładkiego dna?
Mogę podać plusy bądź minusy patelni ceramicznej, nie wiem, czy to kwestia
modelu, marki itp., czy też kwestia patelń ceramicznych w ogóle, więc
jeśli ktoś ma inne spostrzeżenia chętnie sam się z nimi zapoznam.
Patelnia po zakupie zachowywała się pięknie i byłem zachwycony, nie
przypalała ale i... nie dosmażała, ceramika jednak "przyhamuje"
temperaturę, więc trudniej było mi uzyskać produkty na prawdę chrupkie.
Świetnie nadawała się do jajecznicy, ale karp wychodził "glutowaty". Co
gorsza, jej nieprzywieralność spadała z każdym miesiącem, aktualnie już
jej praktycznie nie używam, bo cokolwiek się na niej położy to tam
pozostaje i ciężko to potem zmyć. Fakt, muszą minąć lata, ale fajnie
byłoby mieć patelnię na lata, jednak ja zostaję przy teflonowej z grubym
spodem. Zawsze patrzę, czy patelnia jest pod kuchnie indukcyjne. Mimo, że
sam takiej kuchni nie mam, to jednak indukcja wymusza na producencie
użycia lepszych materiałów i grubego żeliwnego/stalowego spodu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |