Data: 2004-09-12 02:20:34
Temat: Pichelsteiner :-)
Od: d...@e...net.ae (TomekW)
Pokaż wszystkie nagłówki
Szukalem jakiegos dania jednogarnkowego i dostalem wiele propozycji za
ktore jeszcze raz dziekuje. Sam tez dzialalem i znalazlem cos co sie
nazywa " Pichelsteiner" :-)) i jest dokladnie wlasnie takim daniem.
Przepis wg p Agnieszki Kreglickiej jest tu
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408728,
P_KOBIETA_PRZEPISY.html
a tu inny podobny http://recipes.chef2chef.net/recipe-archive/1/A01051
.shtml
Jest to kilka rodzajow mies duszonych wraz z jarzynami i ziemniakami.
Napewno nie jest to wykwintna kuchnia ale jak trzeba nakarmic paru
glodnych ludzi bez klopotow- a jak jeszcze lubia kapuste to..to jest to!
Co ciekawe niezbyt pachnialo kapusta podczas duszenia. To nastepny plus.
Aha proporcje wg p Kreglickiej to cztery spore porcje-takie "spoko" :-)
dla glodnych.
A nazwa.. tu uprzejma prosba do Wladyslawa o jakies info n/t tej
potrawy! Znalazlem tylko ze to niemieckie i znane jako Bismark ragout ??
Skad to ? Co ta nazwa znaczy ? Bo trzeba przyznac ze jest zaje.. -no nie
:-)klawiatura sie zaciela :-)
T.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|