Data: 2001-05-29 06:47:05
Temat: Pieczone ziemiaki :)
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To tak a propos "jadlam wczoraj pyszna rzecz" :)
Wzielam 5 duzych, mlodych ziemiakow. Umylam i wrzucilam do wrzatku na 15
minut. Kazdy ziemiak przekroilam wzdluz (powinny byc twardawe), na kazdy
tez polozylam wiorki masla i wlozylam do naczynia zarodpornego
wysmarowanego maslem. Pieklam na najwyzszym poziomie w temperaturze
najpierw 220 st. a potem 200 st. Czas pieczenia gdzies ok. pol godziny.
Do pieczonych ziemiakow zawsze podaje jakis dip. Tym razem a'la Magda
tj. na bazie bialego serka, smiatany, serka feta i zabku czosnku :)
Jesli dodam ze w piekarniku dwa poziomy nizej pieklam halibuta w ziolach
to nie musze chyba dodawac jak rodzinka byla wniebowzieta :))))) ale z
tym halibutem to juz zupelnia inna historia niz w tytule :)
Pozdry,
Magda
|