« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-20 16:06:08
Temat: Podpalanie na ekraniePytanie do specjalisty w temacie!
Często widać jak mistrzowie sztuki kulin. po polaniu potrawy czymś
mocniejszym (winiak,spirytus, destylat), podpalają całość, a następnie dalej
coś z tym jeszcze robią.
Putanie jest następujące; czy faktycznie coś to szczególnego daje a jak tak
to co?
Jak się spali całe co ważne to co wtedy ;-(((
--
Rysiek Sos.
r...@h...pl
GG#: 2955970
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-20 17:25:11
Temat: Re: Podpalanie na ekranie> Putanie jest następujące; czy faktycznie coś to szczególnego daje a jak
tak
> to co?
mieso powinno piec sie lub smazyc w bardzo niskiej temperaturze, by mie
puscilo sokow - czyli wszystkich wartosciowych skladnikow. Niestety takei
opiekanie nie dostarcza pysznego podsamzanego / pieczonego smaku, wiec
specjaliscie opalaja mieso, by tego smaku nabralo. Opalona jest tylko
zewnetrzna skorka, wiec reszta moze sie spokojnie podgotowywac.
ja tego nie stosuje, to za dlugo trwa takie pieczenie.
> Jak się spali całe co ważne to co wtedy ;-(((
obrac spalone? ;)
pozdrawiam
Sasannka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-20 21:26:29
Temat: Re: Podpalanie na ekranie
>
> > Jak się spali całe co ważne to co wtedy ;-(((
>
> obrac spalone? ;)
>
> pozdrawiam
> Sasannka
>
No z tym spali całe to raczej mi chodzi o to co wlewamy, piwo, wino, koniak!
no bo do spalenia pieczeni to raczej byśmy nie dopuścili.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-20 21:39:26
Temat: Re: Podpalanie na ekranie
> No z tym spali całe to raczej mi chodzi o to co wlewamy, piwo, wino,
koniak!
> no bo do spalenia pieczeni to raczej byśmy nie dopuścili.
Dolewa sie z regoly bialego wina, a samo podpalanie ma raczej efekt
pokazowy, czesto spotkac mozna to w restauracjach gdzie jest otwarta kuchnia
,klient widzi jak jego potrawa jest przyrzadzana.
pozdrawiam spontan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-21 20:13:08
Temat: Re: Podpalanie na ekranie
Użytkownik "spontan" <e...@n...net> napisał w wiadomości
news:bi0prj$16j8$1@foka1.acn.pl...> Dolewa sie z regoly bialego wina, a samo
podpalanie ma raczej efekt
> pokazowy, czesto spotkac mozna to w restauracjach gdzie jest otwarta
kuchnia
> ,klient widzi jak jego potrawa jest przyrzadzana.
>
> pozdrawiam spontan
>
Spróbuj podpalić wino.....
mikw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-22 04:56:09
Temat: Re: Podpalanie na ekraniemikw <m...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "spontan" <e...@n...net> napisa" w wiadomości
> news:bi0prj$16j8$1@foka1.acn.pl...> Dolewa sie z regoly bialego wina, a samo
> podpalanie ma raczej efekt
> > pokazowy, czesto spotkac mozna to w restauracjach gdzie jest otwarta
> kuchnia
> > ,klient widzi jak jego potrawa jest przyrzadzana.
> >
> > pozdrawiam spontan
> >
>
>
> Spróbuj podpalić wino.....
Jak sie je nalewa na goraca patelnie, to opary same sie moga zapalic.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |