« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-11-23 09:21:02
Temat: Polędwica wołowaDostałem od rodziny ok 2 kg polędwicy wołowej, podobno z młodego zwierzaka. Jak ją
przyżądzić , żeby nie spaprać takiego towaru. Preferowałbym pieczenie. Andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-11-23 10:48:21
Temat: Re: Polędwica wołowaOn Fri, 23 Nov 2012 01:21:02 -0800 (PST), k...@o...eu wrote:
> Dostałem od rodziny ok 2 kg polędwicy wołowej, podobno z młodego zwierzaka. Jak ją
przyżądzić , żeby nie spaprać takiego towaru. Preferowałbym pieczenie. Andrzej
Pewnie można upiec, ale ja zaprosiłbym moją paczkę na wódeczkę, a do
owej wódeczki podał tatara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-11-23 10:53:16
Temat: Re: Polędwica wołowaZależy, na ile osób. Bo to samo jedzone przez tydzień...
Ja na pewno nie odpuściłabym sobie usmażenia grubych steków... :-)
Część odłożyłabym na zrazy duszone razem z grzybami i ziemniakami, a część upiekłabym
zawiniętą w ciasto francuskie.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-11-23 11:08:23
Temat: Re: Polędwica wołowaW dniu 2012-11-23 11:48, tomjas pisze:
> On Fri, 23 Nov 2012 01:21:02 -0800 (PST), k...@o...eu wrote:
>> Dostałem od rodziny ok 2 kg polędwicy wołowej, podobno z młodego zwierzaka. Jak ją
przyżądzić , żeby nie spaprać takiego towaru. Preferowałbym pieczenie. Andrzej
>
> Pewnie można upiec, ale ja zaprosiłbym moją paczkę na wódeczkę, a do
> owej wódeczki podał tatara.
>
Adres?
R
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-11-23 14:15:22
Temat: Re: Polędwica wołowaDnia 23 Nov 2012 10:48:21 GMT, tomjas napisał(a):
> Pewnie można upiec, ale ja zaprosiłbym moją paczkę na wódeczkę, a do
> owej wódeczki podał tatara.
Bingo. Tatar!
Pieczenie polędwicy to istna marnacja :-)
Połowę zostawiłabym na steki.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-11-23 16:35:45
Temat: Re: Polędwica wołowa
Użytkownik <k...@o...eu> napisał w wiadomości
news:c7ee535b-f47d-4c3a-ab6f-8451a19aa809@googlegrou
ps.com...
Dostałem od rodziny ok 2 kg polędwicy wołowej, podobno z młodego zwierzaka.
Jak ją przyżądzić , żeby nie spaprać takiego towaru. Preferowałbym
pieczenie. Andrzej
Kawałek na carpaccio!!! mniam
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2012-11-23 17:22:24
Temat: Re: Polędwica wołowaDnia Fri, 23 Nov 2012 17:35:45 +0100, Stefan napisał(a):
> carpaccio!!!
Owszemmmm.... :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2012-11-23 19:35:34
Temat: Re: Polędwica wołowa
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:kwo3c652qhgg$.17a967917nei3.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 23 Nov 2012 17:35:45 +0100, Stefan napisał(a):
>
>> carpaccio!!!
>
> Owszemmmm.... :-)
> --
> XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
> takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
> (by XL)
No to może jako główne danie medaliony z kurkami?
http://www.gotujmy.pl/medaliony-z-poledwicy-w-sosie-
kurkowym,przepisy,156573.html
hm, muszę wytrzeć klawiaturę...
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2012-11-23 19:38:52
Temat: Re: Polędwica wołowaDnia 2012-11-23 10:21, obywatel k...@o...eu uprzejmie donosi:
> Dostałem od rodziny ok 2 kg polędwicy wołowej, podobno z młodego zwierzaka. Jak ją
przyżądzić , żeby nie spaprać takiego towaru. Preferowałbym pieczenie. Andrzej
Tatar. Następnie tatar. Jak się znudzi to tatar.
No w ostateczności to tatar.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2012-11-23 20:04:05
Temat: Re: Polędwica wołowaW dniu piątek, 23 listopada 2012 20:38:50 UTC+1 użytkownik Qrczak napisał:
> Dnia 2012-11-23 10:21, obywatel k...@o...eu uprzejmie donosi:
>
> > Dosta�em od rodziny ok 2 kg pol�dwicy wo�owej, podobno z m�odego
zwierzaka. Jak j� przy��dzi� , �eby nie spapra� takiego towaru.
Preferowa�bym pieczenie. Andrzej
>
>
>
> Tatar. Nast�pnie tatar. Jak si� znudzi to tatar.
>
> No w ostateczno�ci to tatar.
Tyle, że należy pamiętać, że to jednak surowe mięso jest i należy bezwzględnie
przestrzegać zasad dezynfekcji: 100 g 40% co 50 g mięsa
Stalker, chyba że pomyliłem proporcje, ale to każdy sobie dojdzie drogą eksperymentów
do najlepszego nasycenia środkami dezynfekującymi :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |