« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-19 08:57:41
Temat: Pomysł na drugie dankoWitajcie,
Podpowiedzcie co na drugie jak na pierwsze jeszcze została pomidorowa.
Zupełnie nie mam dzisiaj weny.
Dzięki
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-19 10:22:46
Temat: Re: Pomysł na drugie danko> Witajcie,
> Podpowiedzcie co na drugie jak na pierwsze jeszcze została pomidorowa.
> Zupełnie nie mam dzisiaj weny.
>
A ile masz czasu na przygotowanie? Lub ile możesz na to poświęcić?
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 11:00:55
Temat: Re: Pomysł na drugie dankoMam nieograniczony czas
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:d42m5p$ki7$1@inews.gazeta.pl...
> > Witajcie,
> > Podpowiedzcie co na drugie jak na pierwsze jeszcze została pomidorowa.
> > Zupełnie nie mam dzisiaj weny.
> >
> A ile masz czasu na przygotowanie? Lub ile możesz na to poświęcić?
>
>
> --
> KingAM
>
> 'just one year of love is better than a lifetime alone'
> [Freddie Mercury]
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 11:11:52
Temat: Re: Pomysł na drugie danko
>> A ile masz czasu na przygotowanie? Lub ile możesz na to poświęcić?
>>
Na szybko:
- udka kurczaka osolone, opieprzone, obtarte zgniecionym czosnkiem, zawinąć
w folię obsmarowaną tłuszczem, piec kwadrans zawinięte, drugi kwadrans
rozwinięte w ok. 200 st. C. Do tego kasza kuskus, surówka z sałaty,
rzodkiewki i pomidorów z winegretem albo z jogurtem naturalnym
- schabowy z ziemniakami i kiszoną kapustą
- klopsy z mięsa mielonego duszone w warzywach, do tego kasza gryczana, w
ramach surówki buraczki, czerwona kapusta albo ogórek z papryką, oba
konserwowe
- piersi kurze pokroić w paski, obmoczyć w mleku, obtoczyć w panierce Kamisa
do chrupiącego kurczaka pomieszanej z sezamem, smażyć krótko na średnio
głębokim tłuszczu, odsączyć, podawać z ryżem, do tego surówka z kapusty
pekińskiej z kukurydzą i papryką albo pomidorem.
Na dłużej:
- pierogi wszelkie (jak dawno nie jadłam domowych pierogów)
- gołąbki (najlepsze z sosem pomidorowym, ale do pomidorówki to już chyba
średnio pasuje)
- tortillas
- kurczak nadziewany
- lasagne (ale jak pomidorowa z makaronem, to też odpada)
To tak z głowy pomysły.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 12:03:22
Temat: Re: Pomysł na drugie danko
Użytkownik "GochaBielsko" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d42hbe$74f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> Podpowiedzcie co na drugie jak na pierwsze jeszcze została pomidorowa.
> Zupełnie nie mam dzisiaj weny.
Do dzis ugotowanej pomidorowej robię piersi kurczaka nadziewane serem
pleśniowym, panierowane - ziemniaki - sałatę z sosem majonezowo-czosnkowym.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-19 14:54:15
Temat: Re: Pomysł na drugie danko... zawsze mogą być gołąbki z sosem musztardowym...
polecam
Paweł
> - gołąbki (najlepsze z sosem pomidorowym, ale do pomidorówki to już chyba
> średnio pasuje)
...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-20 15:49:27
Temat: Margola
a te piersi kurczaka nadziewane serem pleśniowym to jak robisz?
Jola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-20 15:51:15
Temat: Re: Margola
Użytkownik "Jolka" <j...@a...pl> napisał w wiadomości
news:d45tv3$ok0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> a te piersi kurczaka nadziewane serem pleśniowym to jak robisz?
najpierw trzeba mieć piersi, choćby kurczaka
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-21 10:05:38
Temat: Re: Margola
Użytkownik "Jolka" <j...@a...pl> napisał w wiadomości
news:d45tv3$ok0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> a te piersi kurczaka nadziewane serem pleśniowym to jak robisz?
Pojedynczą pierś przygniatam płasko dłonią i ostrym, szpiczastym nożem
wycinam poziomo kieszonkę w tej grubszej części. Do kieszonki upycham, co mi
przyjdzie do głowy (ser pleśniowy typu blue, brzoskwinie, cebulę z
pieczarkami... generalnie jakiś farsz), zapinam wykałaczką i panieruję.
Smażę najpierw na mocnym ogniu, zeby się ścięła panierka, potem na słabszym,
żeby się mięso dosmażyło. Ot i cała sztuka.
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-21 10:52:56
Temat: Re: Margola
Użytkownik "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl> napisał w wiadomości
> Pojedynczą pierś przygniatam płasko dłonią i ostrym, szpiczastym nożem
> wycinam poziomo kieszonkę w tej grubszej części. Do kieszonki upycham, co
mi
> przyjdzie do głowy (ser pleśniowy typu blue, brzoskwinie, cebulę z
> pieczarkami... generalnie jakiś farsz), zapinam wykałaczką i panieruję.
>
Super perwers!
d
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |