Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ivan" <N...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Problem z ryba w zupie
Date: Mon, 14 Oct 2002 09:00:37 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <aodq29$t4l$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pt157.dhcp.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1034578826 29845 217.98.39.157 (14 Oct 2002 07:00:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Oct 2002 07:00:26 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129798
Ukryj nagłówki
Witam!
Zdarzylo mi sie tu i gdzie indziej to i owo napisac, ale poniewaz tu
po raz pierwszy wystepuje oficjalnie ;-) to sie przedstawie - Zbyszek
Nowakowski.
A problem mam taki troche...
Otoz kiedys na wyjezdzie zdarzylo mi sie zezrec (pisze w ten sposob,
bo tryb pochlaniania tej potrawy tak wlasnie wygladal) zupe rybna.
Niestety przepisu brak :-(, a dobre bylo, oj dobre...
I o ile smak "rosolu" udalo mi sie odtworzyc, o tyle nie moge sobie
poradzic z ryba. A chodzi o to, ze byla to najprawdopodobniej jakas
popularna ryba morska (mintaj?, morszczuk?), i mysle, ze
prawdopodobnie peklowana w jakiejs zalewie. Wygladala jak podsmazana
(lekko zloto-brazowy kolor) i w smaku tez nie tak pikantna jak reszta
zypy, czyli musiala zostac dodana pod koniec przygotowywania.
Probowalem podsmazac ja z ciemnym sosem sojowym, ale to nie to.
Ma ktos jakis pomysl?
A, i to byla jakas dalekowschodnia restauracja, ale w Polsce.
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
|