Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.ga
zeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!nntp.info
strada.it!news-out.tin.it!news-in.tin.it!news2.tin.it.POSTED!not-for-mail
From: "Ania" <a...@v...it>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <b62457$225$1@atlantis.news.tpi.pl>
Subject: R: Sos do spagetti
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <48oha.41091$i26.1141963@news2.tin.it>
Date: Sat, 29 Mar 2003 21:22:08 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.171.93.134
X-Complaints-To: n...@t...it
X-Trace: news2.tin.it 1048972928 212.171.93.134 (Sat, 29 Mar 2003 22:22:08 MET)
NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Mar 2003 22:22:08 MET
Organization: TIN
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:151133
Ukryj nagłówki
Nie wiem czy tego juz probowalas... przepis rodem z goracej Sycylii:
Potrzebne Ci bedzie: 6, 7 anchois, orzeszki piniowe, rodzynki, cebula, olej
extravergine z oliwek, bulka tarta, pieprz do smaku.
Ugotuj spagetti al dente! Podczas gdy spagetti sie gotuje, na patelni poddus
na oleju cebule pokrojona na drobne kostecznki z drobno pokrojonymi anchois,
orzeszkami piniowymi, a na sam koniec dodaj do tego rodzynek. W osobnym
garnuszku upraz troche drobno mielonej bulki tartej.
Gdy spagetti beda juz gotowe odlej wiekszosc wody pozostawiajac tylko troche
na dnie garnka razem z makaronem, wlej do tego sos, ktory przyrzadzilas na
patelni i wsyp prazona bulke tarta. Sekretem dobrego wyniku jest
pozostawienie odpowiedniej ilosci wody od gotowania makaronu, w przeciwnym
raziem wszystko bedzie albo za suche, albo mamalygowate.
Ah, nie dodawaj do tego parmiggiano!
Daj znac czy Ci smakowalo.
dota Kasiewicz <m...@w...pl> wrote in message
b62457$225$...@a...news.tpi.pl...
> Bardzo proszę o podanie dobrego przepisu na sos do spagetti na dzisiejszą
> kolację.
> Dziękuję
> Małgorzata Kasiewicz
> Ps. Odpiszę czy był smaczny.
>
>
>
|