Data: 2003-03-29 21:22:08
Temat: R: Sos do spagetti
Od: "Ania" <a...@v...it>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nie wiem czy tego juz probowalas... przepis rodem z goracej Sycylii:
Potrzebne Ci bedzie: 6, 7 anchois, orzeszki piniowe, rodzynki, cebula, olej
extravergine z oliwek, bulka tarta, pieprz do smaku.
Ugotuj spagetti al dente! Podczas gdy spagetti sie gotuje, na patelni poddus
na oleju cebule pokrojona na drobne kostecznki z drobno pokrojonymi anchois,
orzeszkami piniowymi, a na sam koniec dodaj do tego rodzynek. W osobnym
garnuszku upraz troche drobno mielonej bulki tartej.
Gdy spagetti beda juz gotowe odlej wiekszosc wody pozostawiajac tylko troche
na dnie garnka razem z makaronem, wlej do tego sos, ktory przyrzadzilas na
patelni i wsyp prazona bulke tarta. Sekretem dobrego wyniku jest
pozostawienie odpowiedniej ilosci wody od gotowania makaronu, w przeciwnym
raziem wszystko bedzie albo za suche, albo mamalygowate.
Ah, nie dodawaj do tego parmiggiano!
Daj znac czy Ci smakowalo.
dota Kasiewicz <m...@w...pl> wrote in message
b62457$225$...@a...news.tpi.pl...
> Bardzo proszę o podanie dobrego przepisu na sos do spagetti na dzisiejszą
> kolację.
> Dziękuję
> Małgorzata Kasiewicz
> Ps. Odpiszę czy był smaczny.
>
>
>
|