Data: 2003-07-11 20:09:57
Temat: R: urodziny po włosku
Od: "Ania" <a...@v...it>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pomysl pewnie dobry, ale pamietaj, ze canneloni to pierwsze danie, a nie
danie glowne!
Wino koniecznie czerwone, proponuje lekko musujaca Bonarde z Oltrepo pavese.
Na zakaski najlepiej paluchy obwiniete szynka parmenska, male pizze zrobione
z ciasta francuskiegio, oliwki i wszystkie takie tam rozne lekkie
przystawki - bedzie po wlosku - byle bylo tez Martini bardzo dobrze
schlodzone.
Powodzenia.
Agnieszka <h...@p...onet.pl> wrote in message
7...@p...google.com...
> Witam,
> wymyśliłam sobie urządzić swoje urodziny (kolacja) na styl włoski (o
> jadło oczywiście mi chodzi). Na danie główne chciałabym podać
> canneloni. Czy myślicie że to dobry wybór? Jakie do tego wino? Jakie
> sałatki - też chciałabym, żeby były jakieś włoskie lub na włoskie
> stylizowane? Jaka przystawka? Podpowiedzcie.
> Agnieszka
|