Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pascha RE: Pascha

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: Pascha

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: n...@w...pl (natinati)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: Pascha
Date: 29 Mar 2001 23:50:24 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 33
Message-ID: <M...@w...pl>
References: <99t6k2$iq6$1@news.tpi.pl>
Reply-To: <n...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 985902624 21105 213.180.128.22 (29 Mar 2001 21:50:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Mar 2001 21:50:24 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook IMO, Build 9.0.2416 (9.0.2910.0)
X-Received: from unknown (HELO 5723463) ([212.160.21.62]) (envelope-sender
<n...@w...pl>) by smtp.wp.pl (WP-smtp-daemon) with SMTP for
<p...@n...pl>; 29 Mar 2001 21:50:03 -0000
X-Received: from unknown (HELO 5723463) ([212.160.21.62]) (envelope-sender
<n...@w...pl>) by smtp.wp.pl (WP-smtp-daemon) with SMTP for
<p...@n...pl>; 29 Mar 2001 21:50:03 -0000
X-Received: from unknown (HELO 5723463) ([212.160.21.62]) (envelope-sender
<n...@w...pl>) by smtp.wp.pl (WP-smtp-daemon) with SMTP for
<p...@n...pl>; 29 Mar 2001 21:50:03 -0000
X-Received: from unknown (HELO 5723463) ([212.160.21.62]) (envelope-sender
<n...@w...pl>) by smtp.wp.pl (WP-smtp-daemon) with SMTP for
<p...@n...pl>; 29 Mar 2001 21:50:03 -0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48017
Ukryj nagłówki

Ja robie wedlug takiego przepisu (wychodzi przepyszna!):

Pascha waniliowa

1 kg tlustego twarogu
20 dag masla
1 pojemniczek smietanki (12%)
30 dag cukru pudru (własciwie wedlug mnie krysztal smakuje lepiej, ale sie
dlugo uciera)
6 zoltek
wanilia
rodzynki (ok. 10 dag)
migdaly (j.w.)
ewentualnie jakies owoce z puszki do przybrania

Ser trzeba zmielic porzadnie (albo kupic juz taki przemielony- ja tak
przewaznie robie). Rodzynki umyc, migdaly sparzyc, obrac i posiekac.
Smietanke zagotowac z wanilia (lub cukrem waniliowym). Utrzec zoltka z
cukrem. Dodac smietanke i podgrzac (duzo mieszac i nie gotowac). Odstawic do
przestudzenia (wyjac wanilie). Nastepnie dodac maslo, twarog i bakalie.
Wymieszac. Calosc przelozyc do specjalnej formy z dziurkami, wylozonej
wlgotna zlozona gaza lub zawinac na durszlaku w lniana (ewentualnie
bawelniana tez moze byc) sciereczke, obciazyc talerzem i wstawic do lodowki
na 12 godzin. Potem wyjac, przybrac owocami i bakaliami i jesc! Nie przejmuj
sie, jesli masa serowa jest rzadka przed wlaniem do formy, jeszcze przez te
12 godz. zgestnieje!

Smacznego- Tina!


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.03 Ania Derejski
30.03 {Wilma}
30.03 Eponina
30.03 {Wilma}
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a