Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piersi z indyka inaczej...?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piersi z indyka inaczej...?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-18 08:30:52

Temat: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
smacznego i niezbyt skomplikowanego?

P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-18 08:39:23

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "Pawel Roczek" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?

kotlety z siekanego mieska

bierze piers, siekasz ją tasakiem
dwa jajka, musztarda francuska, przyprawy, sol, pieprz bialy

formujesz na kotlety, w bulke tarta i na rozgrzana patelnie

> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
> Pozdrawiam
> Zbychu (Ivan)

pozdrawiam
PAwel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 08:41:02

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Ivan:
> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.

poszukaj w archiwum pod cycki indycze i piccata, było tego trochę, może
ci coś podejdzie.

A proste i nieskomplikowane, to pokroić cycki w plastry, posolić,
popieprzyć, pocurrzyć i usmażyć po parę minut z obu stron. Podawać z
sałatą ruccola z vinaigrette z octu malinowego i oliwy, do tego bagietka.
Nadaje się na porządną przystawkę, albo jedno danie obiadu wielodaniowego.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 08:46:15

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "alla" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ivan" <N...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aoogro$b7r$1@news2.tpi.pl...
> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.

Witam!
Zrob "faworki" z piersi idyka, w sam raz na wystawny obiad:)
Tu masz linka do strony:
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1330
Pozdrawiam.
Alla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 09:07:13

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "alla" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aooho8$dl0$1@news2.tpi.pl...
>
> Witam!
> Zrob "faworki" z piersi idyka, w sam raz na wystawny obiad:)
> Tu masz linka do strony:
> http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1330

O to, to, to... Cos w tym stylu :-)
Dzieki!

A i jeszcze jedno. Czy ktos moze probowal zrobic jakies zraziki z
indykiem w roli glownej?

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
Archiwum grupy: http://groups.google.com/ => pl.rec.foto


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 09:10:49

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ivan" <N...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aooj0b$pta$1@news.tpi.pl...
> --
> Pozdrawiam
> Zbychu (Ivan)
> N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
> Archiwum grupy: http://groups.google.com/ => pl.rec.foto

Oupsss... przepraszam, nie ta stopka.

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 09:26:12

Temat: RE: Piersi z indyka inaczej...?
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

>Witam!
>Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
>smacznego i niezbyt skomplikowanego?

Witam!
Ja właśnie dzisaj na obiad robię de Volaille z piersi indyczych z mozarellą
w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia zawijam
obtaczam najpier w mące potem w jajku a na koniec w bułce tartej i wrzucam
do rądla na głęboki olej. Jest świetny ponieważ ser w środku trzyma całóść i
się fajnie ciągnie a moje dzieciaki strasznie to lubią . Do tego biały ryż i
duszona marchewka na słodko . Smacznego życzy Asia M.



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 10:05:09

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000001c27688$1ae5e8e0$4d1119d5@olrt...> >Witam!
> >Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> >smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia
zawijam

Sprecyzuj prosze. Uzywasz mozarelli w plastrach czy jakos inaczej. I
czy jest to ta w kulkach, czy nasza krajowa w bloku?

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 10:12:04

Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Od: c...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.

Polecam piers indyka troszeczke naciac - wlozyc w te naciecia suszone morele,
sliwki, rodzynki. Natrzec ziolami dodatkowo. Podsmazyc i udusic. Podlac troche
wody, zrobi sie pyszny sosik.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 10:18:00

Temat: RE: Piersi z indyka inaczej...?
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

używam naszej krajowej i z całości odkrajam taki kawałek coby się w onym
kotlecie zmieścił i zawinął

-----Original Message-----
From: o...@n...pl
[mailto:o...@n...pl]On Behalf Of Ivan
Sent: Friday, October 18, 2002 12:05 PM
To: p...@n...pl
Subject: Re: Piersi z indyka inaczej...?


Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000001c27688$1ae5e8e0$4d1119d5@olrt...> >Witam!
> >Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> >smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia
zawijam

Sprecyzuj prosze. Uzywasz mozarelli w plastrach czy jakos inaczej. I
czy jest to ta w kulkach, czy nasza krajowa w bloku?

--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

salatka zimowa do sloikow[P]
Babka z ajerkoniakiem - sprawozdanie
tabele kaloryczne
[Chwale]Sernik Basi
kapusta do pierogów - jaka???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »