« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-18 08:30:52
Temat: Piersi z indyka inaczej...?Witam!
Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
smacznego i niezbyt skomplikowanego?
P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-18 08:39:23
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
kotlety z siekanego mieska
bierze piers, siekasz ją tasakiem
dwa jajka, musztarda francuska, przyprawy, sol, pieprz bialy
formujesz na kotlety, w bulke tarta i na rozgrzana patelnie
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
> Pozdrawiam
> Zbychu (Ivan)
pozdrawiam
PAwel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 08:41:02
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?Ivan:
> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
poszukaj w archiwum pod cycki indycze i piccata, było tego trochę, może
ci coś podejdzie.
A proste i nieskomplikowane, to pokroić cycki w plastry, posolić,
popieprzyć, pocurrzyć i usmażyć po parę minut z obu stron. Podawać z
sałatą ruccola z vinaigrette z octu malinowego i oliwy, do tego bagietka.
Nadaje się na porządną przystawkę, albo jedno danie obiadu wielodaniowego.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 08:46:15
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Użytkownik "Ivan" <N...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aoogro$b7r$1@news2.tpi.pl...
> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
Witam!
Zrob "faworki" z piersi idyka, w sam raz na wystawny obiad:)
Tu masz linka do strony:
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1330
Pozdrawiam.
Alla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 09:07:13
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?Użytkownik "alla" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aooho8$dl0$1@news2.tpi.pl...
>
> Witam!
> Zrob "faworki" z piersi idyka, w sam raz na wystawny obiad:)
> Tu masz linka do strony:
> http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1330
O to, to, to... Cos w tym stylu :-)
Dzieki!
A i jeszcze jedno. Czy ktos moze probowal zrobic jakies zraziki z
indykiem w roli glownej?
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
Archiwum grupy: http://groups.google.com/ => pl.rec.foto
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 09:10:49
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?Użytkownik "Ivan" <N...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aooj0b$pta$1@news.tpi.pl...
> --
> Pozdrawiam
> Zbychu (Ivan)
> N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
> Archiwum grupy: http://groups.google.com/ => pl.rec.foto
Oupsss... przepraszam, nie ta stopka.
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 09:26:12
Temat: RE: Piersi z indyka inaczej...?>Witam!
>Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
>smacznego i niezbyt skomplikowanego?
Witam!
Ja właśnie dzisaj na obiad robię de Volaille z piersi indyczych z mozarellą
w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia zawijam
obtaczam najpier w mące potem w jajku a na koniec w bułce tartej i wrzucam
do rądla na głęboki olej. Jest świetny ponieważ ser w środku trzyma całóść i
się fajnie ciągnie a moje dzieciaki strasznie to lubią . Do tego biały ryż i
duszona marchewka na słodko . Smacznego życzy Asia M.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 10:05:09
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000001c27688$1ae5e8e0$4d1119d5@olrt...> >Witam!
> >Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> >smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia
zawijam
Sprecyzuj prosze. Uzywasz mozarelli w plastrach czy jakos inaczej. I
czy jest to ta w kulkach, czy nasza krajowa w bloku?
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 10:12:04
Temat: Re: Piersi z indyka inaczej...?> Witam!
> Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> P.S.Obiad troszke wystawniejszy niz co dzien.
Polecam piers indyka troszeczke naciac - wlozyc w te naciecia suszone morele,
sliwki, rodzynki. Natrzec ziolami dodatkowo. Podsmazyc i udusic. Podlac troche
wody, zrobi sie pyszny sosik.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 10:18:00
Temat: RE: Piersi z indyka inaczej...?używam naszej krajowej i z całości odkrajam taki kawałek coby się w onym
kotlecie zmieścił i zawinął
-----Original Message-----
From: o...@n...pl
[mailto:o...@n...pl]On Behalf Of Ivan
Sent: Friday, October 18, 2002 12:05 PM
To: p...@n...pl
Subject: Re: Piersi z indyka inaczej...?
Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000001c27688$1ae5e8e0$4d1119d5@olrt...> >Witam!
> >Jak w temacie, ale tak w miare tradycyjnie. Macie cos sprawdzonego,
> >smacznego i niezbyt skomplikowanego?
>
> w środku i odrobiną masełka. Po rozbiciu mięska i ułożenia nadzienia
zawijam
Sprecyzuj prosze. Uzywasz mozarelli w plastrach czy jakos inaczej. I
czy jest to ta w kulkach, czy nasza krajowa w bloku?
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |