Data: 2002-11-03 21:57:54
Temat: RE: kurczak z rozna
Od: "W. Stempniewicz" <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja je robie w nastepujacy sposob: obieram kartofle, ukladam je na blasze,
dodaje pokrajane, obrane jablka, doprawiam, jak kaczke (duzo majeranku, sol,
pieprz, cukier - to ostatnie jest wazne, by uzyskac chrupiace
kartofelki!!!). I teraz: jesli kurczaki sa juz "zgrillowane" - oblac
kartofle olejem, piec, az zaczna sie rumienic. Jak beda prawie gotowe, dodac
podzielonego kurczaka; jak juz bedzie z powrotem chrupial, a kartofle beda
brazowe - gotowe. Jesli kurczak jest jeszcze w stanie swiezym - najpierw
podpiec doprawionego, jak kartofle kurczaka w 220°C (pierwsze 5 minut) potem
w 180 - 200°C (nastepne 15 minut), po czym dopiero wtedy dodac kartofle i
jablka - w ten sposob wszystko bedzie w jednym czasie gotowe
Wojtek
____________________________________________________
______________ Wojtek
Stempniewicz ICQ#: 12960805 Current ICQ status: + More ways to contact me
____________________________________________________
______________
|