Data: 2003-04-03 10:18:46
Temat: RE: masa migdalowa po polsku :-) bylo: OT mazariny
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska)
Pokaż wszystkie nagłówki
" Joanna Michalska " wrote:
>
> > A czy w Polsce mogą to być takie kuleczki marcepanowa albo
> marcepan w
> > czekoladzie tylko obrany z tej czekolady bo ja takich używałam jak
> > robiłam warkocza marcepanowo orzechowego.
>
> W POlsce taką mase tez mozna kupic,
> jest ona w takim "flaku" z folii, i sie ja wydusza po
> odcieciu metalowego
> zamkniecia.
> Ma inna konsystencje niz marcepanowe kulki czy marcepan w
> czekoladzie. Jest
> duzo bardziej miekka i elastyczna - plastyczna.
>
> --
> Lia GG 1516512 ICQ 166035154
> O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w
> niebie mają
> piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
> http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&us
erid=3338656
Ale gdzie to można dostać bo w Olsztynie w sklepach nie zauważyłam a i w
cukierniach nie bardzo taką masę sprzedają.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|