Data: 2002-08-25 12:21:45
Temat: Racuchy na piwie
Od: "Rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1 szklanka mąki
1,5 szklanki piwa
6 łyżek cukru
1 jajko
proszek do pieczenia
4 jabłka
cynamon
szczypta soli
cukier puder
cukier waniliowy
olej do smażenia
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy na plastry i
przesypujemy cynamonem. Mąkę, cukier, piwo, jajko, proszek do
pieczenia i sól mieszamy, tak by ciasto miało konsystencję gęstej
śmietany. Łyżkę moczymy w wodzie i nakładamy nią ciasto na rozgrzany
tłuszcz. Na każdą porcję kładziemy krążek jabłka i
smażymy racuchy z obu stron. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem
wymieszanym z cukrem waniliowym.
przepis ze strony syper expressu
|