Data: 2008-01-05 00:16:50
Temat: Rdzewieje bo
Od: "Tomek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
>
> Najpierw życzę wszystkim samych sukcesów kulinarnych i nie tylko. w
> 2008 roku.
>
> A teraz do rzeczy. Zakupiłam blachę (producent z Białegostoku) taką
> zwyczajną do ciasta błyszczącą, o takim jakby wzorku- wybijane
> kwadraciki. Na pewno wiecie o co chodzi bo sa po sklepach. Sęk w tym
> że to całe błyszczące zlazło jest goła blacha jak na starej rynnie,
> mam to badziestwo ponad 2 lata nie "wypiekło sie " to to, , nie zrobił
> sie zaden nagar jak na formach mojej mamy. poza tym pieczone w tym
> mięso czuć metalem a wszelkie ciasto z owocami robi się zielone, nawet
> przez papier czy folię aluminiowa, a poza tym rdzewieje
> niemiłosiernie.
> Jest na to jakis sposób typu " wypalenie" jak przy patelniach? Czy
> wyrzucić badziestwo od razu. No ale jak wyrzucę to co kupić. Zaznaczam
> że formy silikonowe i pokryte wszelkimi teflonowatymi powłokami nie
> wchodzą w grę, nie lubie tego i juz. A może macie jakieś sprawdzone
> formy, producentów?
> Katarzyna -Rzeszowianka
W fabryce źle położyli powłokę z cyny. Forma nadaje się do wyrzucenia albo do
trzymania w niej gwoździ.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|