Data: 2005-12-02 13:56:01
Temat: Re: 2 Swi?teczne Pytania?
Od: "OLUSIA" <o...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
> On Fri, 2 Dec 2005 13:22:29 +0000 (UTC), "OLUSIA"
> <o...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote:
>
> >Witam! - Mo?e to naiwne pytania, ale nigdzie nie mog? znale?? (pewnie
> >dlatego):
> >1. Jak d?ugo piec ziemniaki w piekarniku (ok.180 stopni? - mo?e wi?cej) i
> >jak je elegancko poda? w Wigili??
> >
> >2. Co robicie z pierniczkami, aby zmi?k?y i straci?y chrupko??. Ze
wszystkich
> >przepisów s? chrupi?ce i kiedy? tam zmi?kn?, a jak mo?e przyspieszy?
> >mi?kni?cie?
> >
> >OLUSIA
> Kartofle - to przeciez zalezy od wielkosci - jak wybiezesz male,
> lub wieksze przekrojone (i posmarowane oliwa) to godzina najwyzej
> - ja pieke rozne rzeczy naraz i wtedy kartofle ida na dolna
> polke.
> Mozna jeszcze je pomazac woda i posypac sola, po upieczeniu
> bedzie solna skorupka
>
> pierniki same powinny zmieknac - do Wigilii zdaza chyba
> wszystkie. jak nie chca, to do puszki metalowej wloz pierniki i
> jablko/jablka - nie dosc, z epierniki zmiekna to i pachniec beda
> zachwycajaco
>
> pierz, na razie bezpiernikowy (o ile nie liczyc slubnego :P )
> K.T. - starannie opakowana
Przepraszam, ale to znaczy, że kiedy je upiec, żeby do Wigilii zmiękły. Ile
im trzeba? Teraz to chyba za wcześnie? Tydzień, czy dwa potrzebują. Nikt o
tym nie pisze...
Olusia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|