Data: 2000-12-16 10:04:06
Temat: Re: A co na Sylwestra?
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 14 Dec 2000 19:35:50 -0800, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:
>Czy sa tradycyjne potrawy Sylwestrowe?
>Magdalena Bassett
nie wiem, jakie one tradycyjne, ale...
barszcz, paszteciki, bigos, barszcz, paszteciki, bigos, barszcz,
paszte..........
poniewaz lubimy siedziec w domu w Sylwestra, to od paru lat robie
miesko na patykach (kawalki nadziac na patyki, wsadzic do jakies
szybkiej "marynaty" (oliwa, sojowy, sos, rozgnieciony czosnek,
sok pomarancz., liscie kolendry, albo w proszku, plasterki
cytryny,miod, co sie jeszcze nawinie i daje swoj smak, np imbir),
niech to postoi sobie z pare godzin, potem albo ulozyc w
brytfannie i piec, albo smazyc, ale patelnia muzi byc duza przez
te patyki, no i cholernie pryska). Do tego wlasne dipy, jakas
salatka albo dwie, krakersy rozne, pasztet najlepiej domowy,
rozne sery- u nas jest tak z 5. I jak zostalo jeszcze Swatecznej
szynki to tez... Taka troche zbieranina, ale u nas juz
tradycyjna! Czy to sie wiec kwalifikuje jako potrawy tradycyjnie
Sylwestrowe??
W tym roku, po raz pierwszy od 21 lat bedziemy spedzac Sylwestra
w Polsce, w Zakopanem, na jakims tam balu. Czego gastronomicznego
mozemy sie spodziewac???
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|