Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeeds.belnet.be!news.belnet.be!feed2.one
main.com!feed1.onemain.com!cyclone-sf.pbi.net!206.13.28.33!news.pacbell.net.POS
TED!not-for-mail
From: "Art (Gruby)" <j...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: A ja mam pro?be
Message-ID: <1...@4...com>
References: <93jtt7$8dl$1@flis.man.torun.pl> <93k3cm$l6t$2@news.tpi.pl>
<93k31r$a4u$1@flis.man.torun.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<93k63c$b80$1@flis.man.torun.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<93k6j9$bbl$1@flis.man.torun.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<93pt6m$dca$1@news.tpi.pl> <3...@n...pacbell.net>
<3...@m...pw.edu.pl>
<9...@4...com>
<3...@m...pw.edu.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 60
Date: Mon, 15 Jan 2001 10:40:34 -0800
NNTP-Posting-Host: 64.160.79.138
X-Complaints-To: a...@p...net
X-Trace: news.pacbell.net 979584197 64.160.79.138 (Mon, 15 Jan 2001 10:43:17 PST)
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Jan 2001 10:43:17 PST
Organization: SBC Internet Services
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41188
Ukryj nagłówki
On Mon, 15 Jan 2001 17:13:47 +0100, Patrycja Kazala
<k...@m...pw.edu.pl> wrote:
>"Art (Gruby)" wrote:
>
>> Przeczytaj post Moniki - zauwaz "emotikon" - przeczytaj moj post
>> jeszcze raz i zobacz kto podpisal - przestan sie zoladkowac i
>> __troche wiecej poczucia humoru___ !!! ;-)
>
>troche szacunku dla innych osob. przepraszam, ale jakos nie smiesza mnie
>tego typu zarciki.
>wiesz ze to jest lekcewazace? niewazne ile usmieszkow tam bedzie.
>
>szef w poklepywaniu sekretarki tez nic zlego nie widzi.
>
>ale zostawmy juz ten temat, bo znow mnie ktos opieprzy. jako rewanz mozesz
>podac jakis super wege-przepis :)
>
>pat
Przepraszam jezeli urazilem ... osobiscie nie jestem "politycznie
poprawny"(prowadzi do nikad) i moja i innych seksualnosc mi nie
przeszkadza ... ale do tego trzeba chyba dorosnac... ;-)
Prosze bardzo , pare przepisow weganskich , moze sie przydadza "na
sciezce"...
Papaya salsa
1 duza papaya
1 szklanka drobno posiekanych pomidorow (bez nasion)
1/2 szklanki drobno posiekanego ogorka (obrany i bez nasion)
1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej cebulki
3 lyzki soku z cytryny lub limonki
1 lyzka drobno posiekanej swiezej chinskiej pietruszki (Cilantro)
1 lyzka drobno posiekanej jalapeno papryki (albo innej ostrej)
sol i pieprz do smaku
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac , wsawic do lodowki na
minimum 30 minut ,podawac z tortilla chips, lodygami selera lub
kawalkami (zielonej lub czerwonej) slodkiej papryki.
Gruszki z pikantnym sosem
3 gruszki
5 lyzeczek soku z limonki + skora z 1 limonki
1/4 lyzeczki pokruszonego czerwonego pieprzu ( pikantny)
1 zabek czosnku
1 lyzka sosu sojowego
1/2 szklanki drobno posiekanych fistaszkow
1 lyzka cukru ( najlepiej brazowego)
liscie swierzej miety
Przetnij gruszki wzdluz na 4 kawalki.Posrodku kazdej cwiartki wydraz
wglebienie wielkosci lyzeczki (jezeli gruszki sa male przetnij je na
pol)
W misce wymieszaj sok z limonki ,drobno starta skorke limonki ,
czerwony pieprz, drobno posiekany czosnek ,sos sojowy ,cukier i
fistaszki.
Mase nakladaj do wydrazonych gruszek , przybierz listkami miety.
( zeby gruszki nie brazowialy skrop przecieta powierzchnie sokiem z
limonek lub cytryny).Podawaj lekko schlodzone.
Art.(Gruby)
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours."
|