Data: 2000-09-11 09:21:38
Temat: Re: ALKOHOL
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mireczek wrote:
>
> Mam kilkanascie litrow starych "zgalaretowialych" sokow. Slyszalem, ze mozna
> z tego zrobic niezle wino. Ma ktos moze przepis , albo pomysl co innego z
> tego mozna zrobic
>
Kiedyś robiłem, ale była to czysta improwizacja (np. w pierwszej fazie
fermentacji pracujące wino "opluło" mi sufit w kuchni).
Na oko - baniak starych soków i kompotów trochę rozcieńczony wodą (żebay
za słodie nie było).
Do tego z pół kostki drożdzy (100g).
Stoi koło 1,5 - 2 m-ce.
Klasa smakowa - Arizona (jeśli ktoś zorientowany w fuzelkach:))
sadyl
PS - a jak kto chce zrobić najszybszy bimber świata, to się robi z
marchewki - gotowe po 7 dniach :))
|