Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Agato pomocy z tym makowcem Re: Agato pomocy z tym makowcem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Agato pomocy z tym makowcem

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Agato pomocy z tym makowcem
Date: Sun, 2 Dec 2001 17:02:25 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 62
Message-ID: <9udk7m$kda$1@news.tpi.pl>
References: <2...@n...onet.pl>
<2...@n...onet.pl> <9uda12$nm5$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc152.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1007309882 20906 213.76.98.152 (2 Dec 2001 16:18:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 2 Dec 2001 16:18:02 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: Agato pomocy z tym makowcem
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:85261
Ukryj nagłówki


Użytkownik Agata Solon <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9uda12$nm5$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik <b...@k...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:2...@n...onet.pl...
> > >
> > oprocz tego ze robie ten nieszczesny mak , to w miedzy czasie zrobilam
> pyszny
> > smalczyk z czosnkiem i cebulka itp
> > oraz upieklam duza piers z indyka z jalowcem swiezym
> > i gotuje na obiadek jutrzejszy potraweczke a moi chlopcy kraza po kuchni
i
> > ciagle cos podjadaja i mowia ze nie moga sie doczekac smakolykow:)
> > ach udalo mi sie tez zrobic wafle z masa z mleka skondensowanego (takie
co
> > gotuje sie 2 godziny ) i powstalay super krowki .
> >
> > pozdrawiam
> > i czekam na pomoc co z tym makiem ?!
> >
> > Beata
> >
> >
> >
> >
> > siedze od 3 godzin i zastanawiam sie nad sensem gotowania maku przez 2
> godziny
> > > moze mi to ktos wyjasnic .
> > > Agato , prosze napisz mi dlaczego , po co ?
> > >
> > > postanowilam zrobic dzis mak a jutro ciasto i sproboje upiec.
> > >
> > > pa
> > > Beata-Lublin
> > >
> W moim przepisie jest gotowanie maku przez 5min i czekanie az ostygnie.
> Wlasnie siedze i sciagam kilkaset postow, a o Twoim dowiedzialam sie
dzieki
> SMS od brata, ktory z zona czyta grupe (Bernadetta i Przemek Madoń). Ja
tez
> robilam krowke, zuzylam ja do lodow karmelkowych z rodzynkami moczonymi w
> rumie. Wyszly jak nadzienie do czekoladek "malaga". Gdybym zrobila jeszcze
> smalczyk, moglabym sie pozegnac z jezdzeniem na nartach w moich spodniach
> rozmiar 36, choc pewnie bylabym szybsza...;o))
>
> Agata
>
Ciemna masa ze mnie, juz wiem o ktory moment Ci chodzilo. Jak sie juz doda
do maku te roznosci to nalezy calosc pichcic ale ja to nazywam smazeniem nie
gotowaniem dlatego nie zalapalam od razu. Jest to konieczne, bo bez tego
bylby mak po prostu surowy. Smazenie zapewnia wlasciwa konsystencje, mak
przechodzi smakiem bakalii, laczy sie z tluszczem, nadmiar wody odparowuje
itd. Przed smazeniem smak jest zupelnie inny. Tylko na prawde trzeba uwazac,
by sie nie przypalilo, czesto mieszac i wziac gar z grubym dnem. Jezeli juz
sie troche na spodzie zacznie przypalac, natychmiast trzeba przelozyc do
czystego gara. Tylko roze i cynamon dac na koncu, bo w trakcie smazenia ich
aromat ulatuje.

Agata


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.12 Agata Solon
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem