Data: 2003-10-29 12:33:57
Temat: Re: Ajvar?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zofia Gebert wrote:
> Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
> baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
> bardzo dobrze robi.
no ja wiem, ze sie tak robi. ten sposob nie raz sie tu na grupie przewinal.
ale o to chodzi, ze w przypadku tego przepisu jakos nie widzialam
mozliwosci zastosowania tego sposobu.
"Rozgrzej piec do 250 stopni i wloz do niego papryke i baklazany. trzymaj
je tam do czasu az skorka zwiotczeje i zrobi sie czarna" .... baklazany
musza tu byc w calosci. przynajmneij jak dla mnie....
najlepiej by bylo, gdyby herbatka sie tu wypowiedziala :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Inicjatywa Empatia http://empatia.pl
|