Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.n
et!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Akcent afrykański
Date: Tue, 03 Jul 2001 09:15:37 +0100
Organization: Home
Lines: 38
Message-ID: <v...@4...com>
References: <5...@n...onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-925.python.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg2.svr.pol.co.uk 994148617 22390 217.135.211.157 (3 Jul 2001 08:23:37
GMT)
NNTP-Posting-Date: 3 Jul 2001 08:23:37 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:57434
Ukryj nagłówki
Turmeric to glownie sie sklada z koloru (mozna go uzywac
zastepczo udajac, ze to szafran...), jest w proszku curry
glwonie. smak ma ale malo. tak jakos to ginie w calosci curry....
mozna to cos, co opisalas, zrobic bez miesa - pieczarki by sie
nadaly
Krysia
P.S. jest w laskach. To kora zwinieta w rulonik
>Poniewa? przy okazji akcentu meksyka?skiego Krysia Starannie Opakowana pyta?a,
>co dalej... dzi? akcent afryka?ski, a konkretnie TAJINE z Maroka. Przepis znowu
>t?umaczony i zielonego poj?cia nie mam co to jest TUMERIC. Jakie? pomys?y?
>
>Prosz? o wra?enia, je?li kto? wypróbuje ten przepis, bo ja jestem wege i
>kurczaczek mnie nie rusza. :)))
>
>asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)
>
>SK?ADNIKI
>
>8 kurzych udek
>1/4 szklanki miodu
>1 posiekana cebula
>3 posiekane z?bki czosnku
>2 laski cynamonu (CZY CYNAMON JEST W LASKACH CZY SI? MYL????)
>2 ?y?ki soku z cytryny
>2 ?y?ki TUMERIC
>1/2 szklanki posiekanych suszonych moreli
>
>Pogrza? piekarnik do 350°F (PRZELICZY? NAJPIERW NA CELSJUSZE :))) Oprószone
>sol? i pieprzem udka u?o?y? w ?arodpornym naczyniu. Mi?so pola? miodem,
>oprószy? równie? cebul? i czosnkiem, po obu stronach u?o?y? cynamon. Nast?pnie
>pola? sokiem cytrynowym i TUMERIC. Na wierzchu u?o?y? morele.
>Piec pod przykryciem oko?o godziny a? kurczak zrobi si? mi?kki. Przed podaniem
>usun?? cynamon.
K.T. - starannie opakowana
|