From: "Ewa Chojnowska" <e...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3a12c475$1@news.vogel.pl> <8uuht8$756$1@news.tpi.pl>
<3...@n...vogel.pl> <3...@u...net>
<c...@J...Asia.rassun>
Subject: Re: Ale ryba - na swieta
Date: Fri, 24 Nov 2000 15:22:11 +0700
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
NNTP-Posting-Host: pd158.zamosc.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pd158.zamosc.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3a1e79cb$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 24 Nov 2000 15:23:07 +0100, pd158.zamosc.sdi.tpnet.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.tpi.pl!news.vogel.pl!pd158.zamosc.sdi.t
pnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37728
Ukryj nagłówki
ale ryba!!!
Użytkownik "Jo'Asia" <J...@r...art.pl> napisał w wiadomości
news:chomik.8v1pen.3vub9r5.6@Jo.Asia.rassun...
> GB wystukała w wiadomości <3...@u...net>:
>
> > :-)) Tym bardziej ze sa tacy, co nie cierpia wiekszosci wigilijnych
> > potraw. Sorry, ale dla mnie karp w galarecie albo w szarym sosie to ...
> > fuj. I tak zajezdza mulem a w tej galarecie to jeszcze bardziej.
>
> Bo z tymi karpiami gotowanymi to jakaś pomyłka. Przepis na karpia
> wigilijnego brzmi: karpi niedużych (tak kilogram do półtora) odpowiednią
> ilość zamknąć w kuchni razem z solą, mąką, jajkiem, tartą bułką, patelnią
> tłuszczem i wujkiem, odbierać wspaniałego smażonego karpia. :)
>
> A śledzie marynje się w occie z dużą ilością cebuli (w zasadzie najlepsza
> jest ta cebula, śledź dodawany jest do smaku) ;)
>
> Jo'Asia
>
> --
> (\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
> =(';')= j...@h...pl =(';')= http://framzeta.art.pl =(';')=
> ~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~(")~(")~~
> Australopitek - to nasz wujek z linii bocznej.
|