Data: 2003-10-27 10:45:25
Temat: Re: Aminokwasy - w czym ?
Od: "Marcin 'Cooler' Kulinski" <m...@g...WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sowa <m...@b...pl> napisał(a):
O, moj ulubieniec Krzys. Dzieki, Sowa ;)
> > Soja nie do uzycia jako produkt sporzywczy a szczegolnie dla dzieci,
> > do tego marna jakosc bialek zawartych w soi.
O tak, Kwasniewski nie moze sie przeciez mylic. Najwyrazniej pomylili sie
wszyscy ci, ktorym wyszlo, ze bialka z soi sa lepsze od wielu ze zrodel
miesnych i porownywalne z tymi z jaj. Widocznie stosuja jakies prymitywne
sposoby pomiaru tej jakosci, zamiast po prostu przyjac genialne zalozenie,
ze "roslinne jest gorsze i juz".
> > Jezeli chodzi o ilosc to nie wiem,ale komplet najlepszej jakosci
> > aminokwasow zawiera zoltko jajka.
Wiara to nie to samo co wiedza. Lepszy profil aminokwasowy maja bialka calego
jaja kurzego. Bialka zawarte w zoltku sa gorsze od bialek samego bialka, a
nawet od bialek sojowych.
http://www.nutritiondata.com/
> Ale pytanie było: jakie produkty spożywcze zawierają _najwięcej_
> aminokwasów.
Niewazne pytanie, odpowiedz brzmi zawsze "zoltko jajka" lub "smietana 36%" ;)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|