Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.memax.krakow.pl!news.onet.pl!not-for-ma
il
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Asia ?
Date: Mon, 6 Aug 2001 10:11:55 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 33
Sender: j...@p...onet.pl@213.25.123.146
Message-ID: <9kljcl$5ql$1@news.onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl> <9k2rce$q9o$1@news.lublin.pl>
<9kligh$4ul$2@news.onet.pl> <9klir2$1ro$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.123.146
X-Trace: news.onet.pl 997085397 5973 213.25.123.146 (6 Aug 2001 08:09:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Aug 2001 08:09:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:61471
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9klir2$1ro$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
> > Hmm... nad Balatonem nie padało, ale kuchnią nie byłam zachwycona...
> > Coś mi ciągle szkodziło... ;-(.
>
> Może podasz nam jakieś pomysły na to, co Ci nie szkodziło i smakowało
Zdecydowanie zaczęłam z powodów zdrowotnych jadać lżejsze mniej tłuste i
ostre... Najmniamnieczniejsza była pierś indycza z camembertem i suszonymi
śliweczkami w środku panierowana jak schabowy podana z ryżem i z domawianą
sałatką (jak się zieleniny nie zamówiło to się miało szczęście jak dołożyli
listek sałaty jako przybranie... znaczy do rzeczy smażonych i grilowanych
dawali a do duszonych tylko ble kluchy i nic zielonego)
> > A osławiona zupa rybna? Taką faktycznie pikantną trafiliśmy tylko raz...
> przypomniałaś mi, kiedyś na Węgrzech specjalnie dla nas gotowano tę zupę -
> rybie łby i tona papryki...., nie tknęłam jej wtedy i w życiu nie
zamierzam
> ;-((
Tak się to gotuje właśnie - i w smaku jest ok, ale te ości... Te śmieci
gotowane na smak powinny być przecedzone przez gazę, a rybka w kawałkach
obgotowana, wyjęte przez gospodynię ości i rybka do zupki z powrotem...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|