Data: 2008-10-22 09:01:11
Temat: Re: BIGOS
Od: m...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On 27 Wrz, 17:31, Prawusek <p...@i...pl> wrote:
> Prawusek pisze:> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną.
Pychotka.
> > Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> > 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> > grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> > skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> > pomidorowy - piękny kolorek.
> > Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> > do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> > mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> > zwłaszcza przemrożone.
> > Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
> zesrałem się na rzadko po tym bigosie
Klasa, po prostu klasa :-))))
|