Data: 2008-09-27 15:31:13
Temat: Re: BIGOS
Od: Prawusek <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Prawusek pisze:
> Zużywam ostatnie wecki z kapustą kiszoną zaszłoroczną. Pychotka.
> Zrobiłem bigos - kapusta kiszona - z wecków po 1 i 1/4 litra - 2 słoje czyli
> 2,5 litra ciasno ubitej kiszonej, do tego bardzo duża główka słodkiej,
> grzyby, boczek wędzony podsmazony w kostce, kiełbasa, słonina zesmażona na
> skwarki - na smalcu wyciąg z papryki słodkiej i chili, oraz koncentrat
> pomidorowy - piękny kolorek.
> Maruda opchnęła dwa talarze bigosu - tak jej smakował. Część powędruje
> do wecków i do chłodziarki, część do zamrażarki, część pozostanie z
> mniejszym garnku - abym miał pod ręką. Te odłożone naciągają smaków -
> zwłaszcza przemrożone.
> Łącznie około 20 litrów bigosiku - paluszki lizać.
>
>
zesrałem się na rzadko po tym bigosie
|