Data: 2007-06-06 12:03:43
Temat: Re: BOB
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:f467qm$t8a$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> From: "Ami" <z...@o...pl>
> Subject: Re: TARCZA Z BRONIA OFENSYWNA
> Date: 6 czerwca 2007 13:09
>
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:f463td$hfb$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > Wspaniały jest bób w wiosenno - letniej zupie jarzynowej - wszystkie
młode
> > warzywa, siekana pietruszka i koperek, lekka zasmażka i bardzo dobra
> > śmietana. Podobnie w barszczu czerwonym z botwiną - nazywany "zupa
> > śmietnik"
> > lub zupa na winie - dlatego, że daje się "to co się nawinie" [do
ręki]...
Do tej zupy daje się groszek cukrowy łącznie ze strąkiem, ale po
oddzieleniu od łusek i włókien oraz fasolkę szparagową - pociętą na kawałki,
kalafior podzielony na różyczki, kalarepę w słomkę. Marchew najczęściej z
przerywki. Podobnie por (białe i zielone - pokrojony w talarki) i
pietruszka.
|