Data: 2005-01-22 19:07:28
Temat: Re: Bajaderka
Od: "Margola Sularczyk" <margola@nu_spamie_pagadi.ruczaj.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bajaderka
Okruchy z różnych ciast
Polewa czekoladowa
Kakao
Ewentualnie ( aby bajaderka była lepsza ) :
Konfitura różana ( radzę malutko )
Rum lub advocat
Marcepan
Do posypania orzechy
Okruchy wsypać do miski, zagniatać, aż będzie to jedna masa. Jeżeli się nie
uda, dodać kakao w płynie ( nie za dużo! ). Do masy dodać kakao taką ilość,
aż będzie cała masa ciemno brązowa. Ewentualnie dodać to co napisałam w
grupie ''EWENTUALNIE'' i ugniatać. Formować z masy kulki dowolnej wielkości.
Na koniec jeśli ktoś chce, bajaderkę można oblać marcepanem i posypać
orzechami, acz orzechy radzę dodawać jeśli bajaderka jest bez marcepanu.
Przepis ten pochodzi z cukierni i jest on prawdziwy.
Smacznego!!!
autor: Paula458
|