Data: 2006-10-18 09:12:54
Temat: Re: Bakłażan vs. cukinia
Od: "Ola" <o...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jasne że można możesz wszystko co chcesz byleby tobie smakowalo
Użytkownik "Krystyna Chodorowska" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:egvihf$794$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie.
>
> Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
>
> 2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
> łyżki oliwy, sól pieprz
>
> Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
> zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo
> pokrojony pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i
> rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki
> wody, dusić do miękkości.
>
> Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
> (akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
> bardziej zucchetti-friendly?
>
> pozdrawiam
> K.
> --
> Bookworms will rule the world
> (after we finish the background reading).
>
|