Data: 2001-09-20 08:33:47
Temat: Re: Bakłazany
Od: <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Czy macie jakies ciekawe przepisy na baklazany?
>
> Przemek
>
>
Robilem ostatnio salatke wg kuchni zydowskiej (z ksiazki pt., zdaje
sie, "Obyczaje zydowskie" ale nie jestem pewny czy doslownie taki tytul),
bardzo prosta, cieszyla sie duzym powodzeniem:
baklazan
1/2 cebuli
1 duzy wycisniety zabek czosnku
oliwa z oliwek, powiedzmy 2 lyzki
pieprz czarny
sol
sok z cytryny do smaku
1 lyzka majonezu
Baklazana pokroic w kostke, posolic i zostawic na godzine na sicie zeby puscil
nieco soku, po czym zrumienic lekko na oliwie mieszajac od czasu do czasu. Po
ostudzeniu wymieszac z pozostalymi skladnikami, przykryc i pozostawic w lodówce
na parenascie godzin.
Smacznego!
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|